EUR: 338,35 Ft
CHF: 318,98 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Külföld

Trump nem engedett Kimnek

Nem sikerült áttörést elérni Észak-Korea nukleáris fegyvereinek leszerelése ügyében – jelentette be a Kim Dzsong Unnal folytatott kétnapos csúcstalálkozót követően Donald Trump amerikai elnök. Így továbbra is fennmaradnak az ázsiai országgal szemben alkalmazott gazdasági szankciók.

 

– Kim Dzsong Un úgy szeretné véghez vinni az észak-koreai atommentesítést, hogy a már meglévő eszközöket és kísérleti területeket megtartja, csak új fejlesztéseket, kísérleteket nem végeznek. Ezzel szemben Donald Trump azt akarja, hogy szereljenek le, és semmisítsenek meg mindent – elemezte a helyzetet Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő a közmédiának. Emlékeztetett, hogy Észak-Koreának olyan sok nukleáris eszköze van, hogy többszörösen meg tudná semmisíteni a világot. – Ez sok kérdést vet fel, ezért nem szabad siettetni a megegyezést – tette hozzá.


Az amerikai elnök tehát nyolc hónappal a tavaly nyári első, történelmi jelentőségű szingapúri találkozójuk után már konkrét lépéseket várt volna az atomfegyver-mentesítés ügyében az észak-koreai vezetőtől, ennek híján pedig inkább felállt az asztaltól.

– Néha fel kell állni, és ez most ilyen pillanat volt – mondta.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek