EUR: 327,10 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Miskolc

Turisztikai fejlesztések a Bükk-hegységben

Erdei pihenők, kilátók, meteorológiai állomások épülnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Északerdő Zrt. területén, csaknem kétszázmillió forintból. A fejlesztések várhatóan 2020. szeptember végére fejeződnek be.

Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója bejelentette: hét európai uniós pályázatnak köszönhetően csaknem 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból valósulnak meg turisztikai fejlesztések országszerte, a Magyar Természetjáró Szövetség koordinálásában. A beruházásokat a természetjáró szövetség a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre.


A program részeként az Északerő Zrt. számos turisztikai újítást valósít meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Négy évszakos pihenőhelyet alakítanak ki Háromhuta határában az István-kút környékén, a Nagy-Milic déli oldalán a Csataréti pihenőháznál, valamint Magyarország legészakibb részén elhelyezkedő Oláh-réten. Mindhárom helyen turisztikai szempontból is érdekes meteorológiai állomás épül, és ezekhez kapcsolódva bemutatóhelyeket is létrehoznak. Újjáépítik Lillafüreden, az 1950-es években lebontott Zsófia-kilátót, és egy idevezető lombkorona tanösvényt is kialakítanak. Korszerűsítik a lillafüredi Lencsés-forrás pihenőt, a Sárospatak mellett található botkői autóspihenőt, valamint a Telkibányától nem messze fekvő királykúti pihenőt, és megújul az újhutai elágazástól induló tanösvény is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.