2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Új értékesítési rekordokat ígér a húsvéti szezon

Az idei húsvéti szezon legalább 8-10 százalékkal nagyobb bevételt hozhat a boltoknak, mint tavaly – írja a Világgazdaság.

A lap által készített körképből kiderül: a kosárérték az ünnep előtt 30-40 százalékkal haladja meg az átlagot, húsvét hetében pedig a másfélszeresére is emelkedhet a forgalom.


A kereskedelmi láncok azt tapasztalják, hogy a nagypénteki munkaszünetnek nincsenek negatív hatásai, pusztán átrendeződik a forgalom. Néhány cég a megnövekedett igényekhez alkalmazkodva hosszabb nyitva tartással üzemel csütörtökön és szombaton, máshol növelik a pénztárosok számát a torlódások elkerülése érdekében.

A lap idézi a Nielsen piackutató legutóbbi összesítését, amely szerint húsvét előtt több mint 8 milliárd forintot költ sonkára a lakosság, ez 4200 tonnányi húsáru. De legalább 4,5 milliárd forint megy el csokoládéra, ami mennyiségben mintegy 900 tonna. Az üzletek beszámolója szerint a tojásforgalom 30-40 százalékkal nő az ünnep előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.