2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Új módszer! Így büntetik az autósokat a rendőrök

A térfigyelő kamera “éleslátását” használják ki a rendőrök, akik ha szabálytalanságot vesznek észre a kamerafelvételeken, büntetést rónak ki az autósra.

A rendőrök egy új módszerrel figyelik a közlekedőket és akkor is büntetnek, ha nincsenek jelen a szabálytalanságnál – írja a Ripost.


A lap beszámolójából kiderül, hogy legutóbb Miskolcon pásztázták a köztéri kamerák élő felvételeit a zsaruk, akik így a két órás akció alatt számos büntetést szabtak ki.

A program a városban rendszeresített térfigyelő kamerákra és a rendőrjárőrök azonnali intézkedésére alapoz. A szabálysértésekről továbbított információk alapján a járőrök azonnal ki tudták szűrni a forgalomból a szabályok ellen vétőket – idézi a portál a Miskolci Rendőrkapitányság közleményét.

A Ripost a miskolci akcióval kapcsolatban megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudják: mennyire alkalmazzák országosan a fenti, új módszer.

„A Miskolcon alkalmazott ellenőrzési módszer nem egyedi. A rendőrség központi, területi és helyi szervei folyamatosan elemzik a rendelkezésükre álló adatokat, melynek eredményeként önállóan döntenek arról, hogy a helyi adottságok figyelembe vételével mely jogsértésekkel kapcsolatban és milyen módszer alkalmazásával lépnek fel a közúti közlekedési balesetek számának csökkenése érdekében” – olvasható az ORFK válaszában.

Kapcsolódó Cikkek