2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Újabb botrányos felvétel! A jobbikos Balczó Zoltán büszke arra, hogy antiszemita

Még egy hét sem telt el azóta, hogy beszámoltunk egy újabb felháborító hangfelvétel nyilvánosságra kerüléséről, amin Vona Gábor egykori pártelnök, és Hegedűs Lórántné nagy lelkesedéssel zsidózott és fennhangon nevetett rajtuk egy jobbikos frakcióülésen. Nem ők voltak az egyetlenek, akik botrányosan viselkedtek az összejövetelen, ezúttal Balczó Zoltánról, a párt EP-képviselőjéről mutat be az Origo egy felvételt.

Balczó azt kezdte el bizonygatni, hogy mennyire antiszemita, miután egyik képviselőtársa ezt megkérdőjelezte. Balczó Zoltán a Jobbik egyik legfontosabb politikusa, tíz éve képviselő Brüsszelben, és feltehetően marad is, mert pártjának az uniós választási listáján a második helyen szerepel. Döbbenetes, vérlázító és vállalhatatlan gondolatok következnek a Jobbik „nagy öregjének” szájából, amelyek megmutatják, milyen szellemiség uralkodik a mai napig a szervezetben. És még mindig nincs vége a sornak – írja a lap.


Az Origo információi szerint miután a Lenhardt Balázs ügyét tárgyaló ülés elején Vona Gábor letudta a több mint húszperces, drámainak szánt monológját, a kizárás szélére került politikus, Lenhardt Balázs lehetőséget kapott a viszontválaszra.

A renitens jobbikos hosszasan és az erőviszonyokkal tisztában léve, beletörődve védekezett Vona Gábor és lényegében a frakció egészének vádjai ellen. Felszólalása során több alkalommal is odaszúrt Balczó Zoltán akkori alelnöknek, a párt EP-képviselőjének, amit az érintett nem igazán vett jó néven. Olyannyira nem, hogy a Szegedi feljelentése miatt „vád alá helyezett” politikus felszólalása után egy órával is ezzel foglalkozott. Ugyanis megkérdőjelezték antiszemitizmusának minőségét, és ez abszurd módon zavarta. A vérig sértett jobbikos politikus azt kezdte el bizonygatni, hogy ő igenis zsidóellenes – tudatja a portál.


Balczó annyira nagy lelkesedéssel akarta bizonyítani, hogy ő antiszemita, hogy frakciótársai előtt azzal dicsekedett, benne volt egyszer az antiszemita évkönyvben is:

„Nagyon örülök, hogy benne voltam egyszer már az antiszemita évkönyvben, szerkeszti Karsai, nagyon örülök, hogy most idetették az orrom alá a Jeszenszky-támadás kapcsán, Jeszenszky nagy cikkét, hogy a Balczó milyen antiszemita” – mondta büszkén a politikus.

A Jeszenszky-levél, amire a jobbikos politikus utalt, 2011 végén jelent meg a hvg-ben, és szerzője többek között azt írta, „úgy látszik, hogy Balczó Zoltán tényleg elhiszi azt a sok antiszemita maszlagot, amivel az internet mellett néhány hazai média-szereplő is tömi a magyar fejeket”. Jeszenszky Géza írásában azt kifogásolta, hogy Balczó az Országgyűlés alelnökeként élesen támadta a Fideszt és Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért „jó viszonyt ápol Izraellel, és súlyt helyez a hazai és külföldi zsidó szervezetekkel folytatandó rendszeres konzultációra” – közli az Origo.

A lap beszámolója szerint a prímet egyértelműen a Jobbik európai képviselőjének gondolatai viszik, azonban a legkevésbé sem mellékes kérdés, hogy azokat miként és ki vette fel. Információnk szerint Balczó Zoltán alelnökként Vona Gábor pártelnök mellett foglalt helyet a frakcióülésen, amit alátámasztani látszik, hogy a felvételen több alkalommal is hallható a sugdolózásuk. De ami ennél is sokkal lényegesebb: a felvételen végig Vona hangját lehet a legjobb minőségben hallani, még akkor is, amikor Balczóval halkan csevegnek. Mindebből arra lehet következtetni, hogy feltehetően a pártelnök vette fel az ülést. Kifejezetten árulkodó, hogy kettőjük beszélgetése elnyomta a „távolabbi” felszólalók hangját. A közel kétórás frakcióülésről eddig csak Vona Gábor, Hegedűs Lórántné és Balczó Zoltán antiszemita gondolatait hoztuk nyilvánosságra, azonban nem csak ők tettek botrányos megjegyzéseket, ezekre nemsokára visszatérünk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.