2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Kecskemét

Ünnepi megemlékezés a Nyíri-parkerdőben

A Szabadságharc 1848–1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. a nemzeti ünnepünk tiszteletére március 15-én, pénteken 14 órától megemlékezést tart a Nyíri-parkerdőben, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Himnusz után Nyitray András, a kuratórium elnöke nyitja meg a rendezvényt, majd Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszönti a résztvevőket. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ünnepi beszéde után Bimbó Brigitta, Futsek Soma és Pápai Gábor verset mondanak. Ezt követi a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája diákjainak műsora, ami után Bimbó Brigitta és Szabó Kocsis Zsuzsanna énekében gyönyörködhetünk.


A Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület jóvoltából megelevenedik a történelem, puskaropogástól és ágyúdörgéstől hangos látványos lovas bemutatóval készülnek. Narrátor: Szkenderovics Zoltán és Vörösmarty Imre.

A Tűzön-Vízen Át Egyesület néptáncosainak műsora után táncház következik a közönség bevonásával. A talpalávalóról a Hírös Zenekar gondoskodik.

Az ünnepi megemlékezésen közreműködik a Kecskeméti Városi Fúvószenekar. Déltől étkezési lehetőséget biztosít a Sárgakocsi Vendéglő és Pizzéria. A szervezők Méntelek felől javasolják a helyszín megközelítését, a parkolótól pedig pár száz métert gyalogolni kell majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.