2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Hódmezővásárhely

Válságban a Hódmezővásárhelyi Futball Club

Fizetésképtelenné vált a Hódmezővásárhelyi Futball Club, januárban már sem az edzők, sem az alkalmazottak nem kaptak fizetést, sőt a versenyeztetésre sincs pénz.

A súlyos válság oka, hogy 41 millió forint feltöltetetlen tao-jóváhagyással rendelkeznek, amiről a napokban egy tájékoztató értekezletet is tartott a szülők számára a klubvezetés. Horváth Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Futball Club (HFC) elnöke elmondta: az egyesület az ország minden részéből igyekezett felvenni a kapcsolatot a legnagyobb cégekkel a tao-támogatások megszerzése érdekében, azonban a városban tapasztalható bizonytalan politikai helyzet miatt elutasítással szembesültek. A HFC az edzések számának csökkentésére kényszerült, de továbbra is keresik a kiutat.


Padlón a vásárhelyi foci

– A 2018–2019-es sportfejlesztési évre vonatkozó 60 millió forintos keretösszegből nem egészen 20 milliót sikerült feltölteni, így 41 millió forint feltöltetetlen tao-jóváhagyással rendelkezünk. Ez oda vezetett, hogy február közepére fizetésképtelenné vált az egyesület, az edzők és az alkalmazottak nem kapták meg a januári béreket, valamint a versenyeztetési költségek fedezete sem megoldott – mondta Horváth Zoltán.

Horváth Zoltán és HFC vezetősége továbbra is keresik a kiutat

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.