EUR: 326,48 Ft
CHF: 289,77 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Véres terrortámadás Új-Zélandon

Vasárnapra ötvenre emelkedett az új-zélandi mecsetek elleni véres merényletek áldozatainak száma. Lapzártánk idején 36 sebesültet ápoltak, kettőnek válságos volt az állapota.

Mint ismeretes, az új-zélandi Christchurchben két mecsetnél követett el gépfegyveres terrortámadást pénteken a 28 éves ausztrál Brenton Tarrant. A férfi élőben közvetítette a mészárlást a Facebookon.


MTI/AP

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök később bejelentette, hogy a terrorista kilenc perccel a merénylet előtt küldött neki egy „kiáltványt”, de az e-mailben a támadás egyetlen részlete sem szerepelt, még az sem, hogy hol fogják elkövetni Új-Zélandon. A levelet számos médium és más politikusok is megkapták.

A férfi ellen szombaton emeltek vádat tömeggyilkosságért, Tarrant április 5-én áll ismét bíróság elé. Beszámolók szerint a terrorista mosolygott a bíróságon. Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Patsy Reddy új-zélandi főkormányzónak. Kiderült, hogy a terrorista korábban Magyarországon, Romániában és Bulgáriában is járt, ezért a TEK is bekapcsolódott a nyomozásba.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek