2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb Miskolc

Visszatér az Adyba a Leander Kills

2017 őszén koncertezett az Ady Művházban a Leander Kills, akkor telt ház fogadta őket. Most április 13-án a Mudfield társaságában lépnek fel ugyanitt. Az idei évet nagy lendülettel kezdték a srácok: év elején megint szerepeltek A Dalban, márciusban új lemezzel jelentkeztek, megcsinálták az idei Szimfonik-koncertjüket Budapesten, és már a turné is fut. Köteles Leanderrel beszélgettünk.

– Az eddigi legszínesebb lemezünk a Luxusnyomor lett. Ennek oka, hogy Vermes Andris és Czifra Miki is jobban kivette a részét a zeneszerzésből, mint az eddigi albumoknál. Most egyébként én is kísérletezőbb fázisomban voltam, így érdekesebb anyag született. Tavaly májusban elmentünk közösen nyaralni, és ott rögtön kiszaladt két szerzemény. Egyik a Képtükör, a másik A Ti dalotok, ezeket hárman raktuk össze. A Sötét én című dalnál pedig az a helyzet állt elő, hogy nagyon közeledett a lemez leadási határideje, és még egy szám hiányzott. Akkor Mikivel nekiültünk és gyakorlatilag rögtön összeraktuk a nótát. Az így elkészült album már három hete vezeti az albumeladási listát, aranylemez lett, amire nagyon büszkék vagyunk – mondta Köteles Leander.


Áprilisban Miskolcon játszik a Leander Kills – fotó: Lokál

A zenész kedvenc száma az albumról a Sötét én, mivel szerinte ez egy nagyon erős színfolt a lemezen. De kiemelte még a Fraktálok és a Hull az elsárgult levelet is – utóbbi egy Máté Péter-feldolgozás, ami Malek Miklós és S. Nagy István szerzeménye.

– A Hull az elsárgult levél anyukám kedvence! Tényleg sorsszerű lehet, hogy kétévente belefutok egy-egy ilyen régi dalba, aminél azt érzem, hogy de jó lenne ezt feldolgozni! A Szomorú vasárnap után ez is nagyon népszerű remake lett, pár hét alatt 300 ezres megtekintést produkált a YouTube-on, imádja a közönség – tette hozzá Leander.


Március 14-én a RaM Colosseumban a Szimfonik-koncertjüket is megcsinálták a srácok, és úgy hírlik, jövőre vidékre is elviszik ezt a műsort.

– Több nagyvárosból érkezett megkeresés, hogy szívesen látnának minket ezzel a verzióval is. Ezek még egyeztetés, szervezés alatt állnak, de valószínű, hogy 2020-ra össze fog jönni pár ilyen koncert. Miskolc is a tervek között szerepel – árulta el a zenekarvezető.

Február második felében indult a csapat turnéja, a hátralévő helyszínek között szerepel még Eger, Budapest, Székesfehérvár, Miskolc és Esztergom is.

– A mostani repertoár fele új dal, a másik fele meg az előző két lemez szerzeményeiből áll össze. Megjelenés után pár héttel már úgy énekelte őket a közönség, mintha valamelyik korábbi lemezről lennének, nagyon durva! Kíváncsian várjuk a miskolci bulit is – lelkendezett Köteles Leander.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.