2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Zsidózókat küld Brüsszelbe a Jobbik

Antiszemita listát állított a május 26-i EP-választásra a Jobbik. A náci párt listáján szereplő politikusok bővelkednek zsidózó kiszólásokban, botrányokban. Ez lenne a sokat hangoztatott néppártosodás?

Gyöngyösi Márton

Fotó: Wikipédia

 

A Jobbik elnökhelyettese a hazai antiszemitizmus egyik legismertebb alakja. Gúnyolódott már a holokauszton, annak áldozatain, a gázkamrákon, és komolyan úgy gondolta, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek. Gyöngyösi korábban listázta volna a zsidó származású parlamenti képviselőket is.


Balczó Zoltán

Fotó: Lokál

Korábban azt mondta, hogy a magyar kormány „a zsidóság karjaiba fut a támadások elől, emellett megpróbálja az izraeli tőke magyarországi térnyerését bagatellizálni”. Arról is rosszallóan nyilatkozott akkor, hogy a kormány igyekszik jó viszonyt kialakítani Izraellel, és hogy szorosabb kapcsolatot alakít ki a zsidósággal.


Jakab Péter

MTI/Kovács Attila

Tolvajoknak, „mélyigénytelen”, a szoba közepére piszkító néprétegnek titulálta a cigányságot pár évvel ezelőtti lakossági fórumán a Jobbik frakcióvezető-helyettese, akiről az is kiderült,  hogy zsidózott is, és szidta a melegeket.

Bana Tibor

A 2012-ben játszott magyar–izraeli barátságos futballmeccsen antiszemita rigmusokat kiabált be a kemény mag. Sajtóértesülések szerint a Jobbik képviselője ebben a szektorban nézte végig barátai társaságában a meccset, miközben iráni zászlóval pózoltak. Ezzel Izrael-ellenességét fejezte ki a jobbikos képviselő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek