EUR: 321,58 Ft
CHF: 282,49 Ft
2019. április 24., szerda
György

Program

5 éves a Flippermúzeum!

A mai napon ünnepli megnyitásának ötödik évfordulóját a Budapesti Flippermúzeum: ez alkalomból a héten a látogatók nem csak a szokásos belépődíj ellenében léphetnek majd kiállítótérbe. A múzeumba vasárnap estig úgy is be lehet majd jutni, ha a bejáratnál leadunk egy magunkkal hozott ajándékot, amelyet az intézmény közvetlenül a Világítótorony Alapítványnak ad majd át.

A hét során a belépő lehet egy – elsősorban új, vagy újszerű – társasjáték, DVD-lemez, videójáték konzol, képregényfüzet, építő, vagy egyéb játék, de akár előre csomagolt édesség, például csokoládé is. A felajánlott ajándékok értékének nincsen se alsó, sem felső határa. A múzeum a beérkező adományokat a Világítótorony Alapítvánnyal egyeztetetten saját támogatással – így adományokkal, ingyenes látogatás szervezésével – egészíti majd ki. Mónosbélen, Pétervásárán, Oroszlányban és Fonyód-Alsóbélatelepen élő, nehéz sorsú 9-14 éves gyerekek a következő héten látogatnak a múzeumba az alapítvány szervezésében, ekkor kerül sor az összegyűlt ajándékok átadására is.


“A nyitás óta eltelt 5 évben láthattuk, hogy a játéknak milyen elképesztő közösségépítő ereje van. Ez segítette a Flippermúzeum működését is az elmúlt fél évtizedben. Most pedig szeretnénk ebből valamit visszaadni azzal, hogy akciónkkal mi is felhívjuk a figyelmet a megosztás és a közösség fontosságára” – mondta Pálfi Balázs, a Flippermúzeum alapítója.

A Flippermúzeum 2014. április 10-én nyitotta meg kapuit az Emberi Erőforrások Minisztériuma engedélyével. A kiállítóhely Európa egyik legnagyobb ilyen gyűjteménye, amely több mint 140 játéktermi játékot – elsősorban flippereket, videójáték kabineteket mutat be az elmúlt évtizedek kedvenceiből. A kivétel nélkül szabad játékra állított gépek ki is próbálhatók, a legelső modern flipper 1947-ből ugyanúgy, mint az 1922-es hokijáték, vagy éppen a valaha készült legnépszerűbb flippergép, az Addams Family. A Flippermúzeumot az elmúlt 5 évben látogatók tízezrei keresték fel. Megnyitása óta őrzi vezető helyét a hazai múzeumok között a világ vezető utazási portálján, a Tripadvisor-ön és az elsők között kiemelt budapesti látványosságnak számít ugyanitt. A kiállítás a világsajtóban a talán legtöbbet szereplő magyar kisvállalkozás: többször bemutatta a BBC, de szerepelt például a CNN, a New York Times, a Washington Post, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Sydney Morning Herald és számos egyéb vezető nemzetközi médium összeállításaiban is. A nagy légitársaságok fedélzeti lapjainak is visszatérő vendége a múzeum, az American Airlines és a Ryanair pedig filmet is forgatott a Radnóti Miklós utcai kiállítóhelyen.


Kapcsolódó Cikkek

  • Carmen Maura-retrospektív az Urániában

    Carmen Maura-retrospektív az Urániában

    A spanyol film nagyasszonya előtt tisztelgünk április 24. és május 22. között az Urania Nemzeti Filmszinhaz Dísztermében. Carmen Maura a spanyol film nagyasszonya. Több Goya-díjjal rendelkezik, mint bármely más spanyol színésznő, 2018.

  • Itt a Nagy Táncválasztó!

    Itt a Nagy Táncválasztó!

    Április 28-án, vasárnap a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére az ország hat városában első alkalommal rendezik meg a Nagy Táncválasztót, amelynek keretében egész napos ingyenes programra várják az érdeklődőket a Tánc Világnapja alkalmából.