EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Belföld

A Fidesz az EP-választás után is a magyar emberek érdekeit képviseli az EU-ban

A Fidesz, ahogy eddig is, a május 26-ai európai parlamenti választások után is azért dolgozik majd, hogy a magyar emberek érdekeit érvényesítse az Európai Unióban (EU) – mondta Novák Katalin államtitkár, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.

Novák Katalin úgy fogalmazott, “az élet nem május 26-ig tart, hanem ott kezdődik”, új fejezetek nyílnak majd új lehetőségekkel, “új vagy régi-új” szövetségkötési lehetőségekkel.


A Fidesz olyan szövetségeseket keres, akiknek fontos Európa megvédése, a biztonság kérdése, és amelyek kiállnak a keresztény kultúra és értékek védelme mellett – tette hozzá.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Fidesz és az Európai Néppárt vitájával kapcsolatban azt mondta, hogy a Fidesz elküldött a néppárt bizottságának egy 130 oldalas dokumentumot, amelyben az általában kritikaként megfogalmazott témákat veszik végig és tisztázzák, reakció azonban még nem érkezett erre a beadványra.


A Fidesz tényszerű, az információkat nem mellőző párbeszédre törekszik a néppárttal – emelte ki Novák Katalin.

Az államtitkár kitért arra is, hogy múlt héten Chilében részt vett a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) kétnapos kongresszusán, amelyen a tagpártok Magyarországot sikeresnek értékelték és jó példaként tekintettek rá a háromszori kétharmados győzelem, valamint a stabil gazdasági és politikai helyzet miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek