EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb Szolnok

A föld napját ünnepeltük

Április 22-én volt a föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

Április 22-re általában a különböző kulturális és környezetvédelmi intézmények mellett a hétköznapi emberek is jól felkészülnek. Sokan vesznek ki szabadnapot és túráznak egyet a természetben vagy mennek el olyan tudományos konferenciákra, ahol az egész éves rohanás után kicsit újra képbe kerülnek a bolygó és a közvetlen környezetük ökológiai helyzetével.


A Föld napja nem hivatalos zászlója – Fotó: wikipedia.org

A föld napjának megünneplése természetesen nem egy bizonyos napról szól, és már magát az ünneplés szót sem árt zárójelezni, hiszen a jó hírek igencsak megfogyatkoztak az elmúlt 10-15 évben. A föld napja egy emlékeztető a tudatosságra, arra, hogy ne dugjuk homokba a fejünket és ne mutogassunk mindig másra, hanem kezdjünk el figyelni magunkra és éljünk felelősségteljesen.

Az egész az életről szól – Fotó: unsplash.com

Nem kell nagy dolgokra gondolni, Szolnokról nem lehet megállítani az esőerdők kivágását. Egyszerű dolgokkal segíthetünk a legtöbbet: bár igen jól esik esténként beülni egy kád forró vízbe és egy pohár borral a kézben ázni egy kemény nap után, viszont egy gyors zuhany sokkal kevésbé pazarló és az élettani hatásai is kedvezőbbek. A kocsit sem kell lecserélni azonnal egy elektromos autóra, elég, ha megválogatjuk, mikor szükséges a használata és mikor célszerűbb, hogy buszra vagy biciklire szálljunk. 


Mindenki tudja mi lesz, ha elolvadnak – Fotó: unsplash.com

Városunk igen jó természeti adottságokkal rendelkezik, természetes vizekben és zöldterületekben is gazdag, nem beszélve az állatvilágról. Vigyázzunk rá!

Kapcsolódó Cikkek