EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XIII.kerület

A futtatóba kutyával belépni veszélyes!

Alig másfél évvel ezelőtt gyönyörűen felújították a Futár park környezetét. Akkor szinte minden megújult – csak a kutyafuttató nem. Egy éve aztán újra feltúrták a parkot, mondván, ez a kutyafuttató tervezett átépítése miatt szükséges. Nos, az építkezés immár több mint fél éve áll, az itt lakóknak földhalmokon kell átkelniük, sőt az eddigi zöldterület is eltűnt.

Száraz időszakban porban és sárban lehet csak eljutni a futtatóhoz

Alig másfél évvel ezelőtt elkezdődött valami. A játszótér mellé külső kondipark épül, valamint felújították a járdaszakaszt, és padokat is kihelyeztek. Minden megszépült, csak a kutyafuttató nem, amelynek kidőlt kapuját inkább összedrótozták, ahelyett hogy megcsinálták volna. A kutyások örömmel vették tudomásul, hogy egy éve elkezdődött a kutyafuttató és környékének felújítása. Most azonban olyan a helyzet, mintha sosem fejeződnének be a munkálatok.
– Az eredeti terv szerint – amely egyébként a tér sarkában látható – a kutyafuttató felújítása is benne volt a programban, de ez valahogy kimaradt, amit nem értünk – mondta el lapunknak Halmai Eszter, aki nap mint nap ide jár(na) a kutyájával. – Évek óta semmilyen változás nincs, sőt a helyzet egyre rosszabb. Hosszú ideje kérjük az önkormányzatot, hogy oldja meg itt a világítást, mert a téli időszakban már délután öt órakor sötét van, de eddig nem értünk el semmit. Ám most talán már azzal is megelégednénk, ha a futtató normális lenne, mert tarthatatlan, hogy nyáron poros, homokos, kavicsos, míg télen sáros, pocsolyás területen kell a kedvenceinket sétáltatni.


Kapcsolódó Cikkek