EUR: 354,71 Ft
CHF: 333,50 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb Hódmezővásárhely

A húsvét még ma is üzenettel bír

Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

Magdalai Mária az első, aki elmegy Jézus sírjához, és elhengerítve találja a sír szájáról a követ, és üresen a sírt. Fut a tanítványokhoz, és egy fontos kérdést tesz fel, ami az aktualitását nem veszítette el. Mária azt hiszi, amit évszázadokon keresztül talán még ma is sokan hisznek, hogy tudniillik elvitték (ellopták) Jézus testét. És ezt mondja a tanítványoknak:  „…és nem tudjuk, hova tették.” Ebből a félmondatból egy kérdést formálhatunk: Hová tették őt? Hová tesszük Jézust? Hová tesszük hitünket? Hová helyezzük a keresztyénséget? Hová tesszük szeretteinket? A mindenkori ember kérdése hangzik fel: Hová teszem az Isten Bárányát az életemben? Az emberi válasz a hazugság, a lopás, a bántás felé visz. Ugyanúgy, mint akkor: bizonyára ellopták a testét.


MTI Fotó: Nemes János

Húsvétkor azonban nemcsak az örök emberi kérdés hangzik fel: Hová helyezem a Feltámadott Krisztust életemben? Hanem felhangzik az Isten felől ugyanez a kérdés: Hová helyezi Ő, az Egyszülött Fiút? János evangéliumában erre igazán egy szó van. Megdicsőítette az Atya az Ő Fiát. Ez egy nagyon mély értelmű, sok mondanivalójú fogalom – megdicsőíteni, amely leegyszerűsítve mindannyiunk számára azt jelzi, hogy ma emberként úgy érdemes élni, hogy Jézus Krisztus életére és megváltására tekintünk. Ha őt középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.