EUR: 326,52 Ft
CHF: 289,74 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Hódmezővásárhely

A húsvét még ma is üzenettel bír

Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

Magdalai Mária az első, aki elmegy Jézus sírjához, és elhengerítve találja a sír szájáról a követ, és üresen a sírt. Fut a tanítványokhoz, és egy fontos kérdést tesz fel, ami az aktualitását nem veszítette el. Mária azt hiszi, amit évszázadokon keresztül talán még ma is sokan hisznek, hogy tudniillik elvitték (ellopták) Jézus testét. És ezt mondja a tanítványoknak:  „…és nem tudjuk, hova tették.” Ebből a félmondatból egy kérdést formálhatunk: Hová tették őt? Hová tesszük Jézust? Hová tesszük hitünket? Hová helyezzük a keresztyénséget? Hová tesszük szeretteinket? A mindenkori ember kérdése hangzik fel: Hová teszem az Isten Bárányát az életemben? Az emberi válasz a hazugság, a lopás, a bántás felé visz. Ugyanúgy, mint akkor: bizonyára ellopták a testét.


MTI Fotó: Nemes János

Húsvétkor azonban nemcsak az örök emberi kérdés hangzik fel: Hová helyezem a Feltámadott Krisztust életemben? Hanem felhangzik az Isten felől ugyanez a kérdés: Hová helyezi Ő, az Egyszülött Fiút? János evangéliumában erre igazán egy szó van. Megdicsőítette az Atya az Ő Fiát. Ez egy nagyon mély értelmű, sok mondanivalójú fogalom – megdicsőíteni, amely leegyszerűsítve mindannyiunk számára azt jelzi, hogy ma emberként úgy érdemes élni, hogy Jézus Krisztus életére és megváltására tekintünk. Ha őt középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.