EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Győr

A kutyapiszokért a gazdi a felelős

Már nyolc helyen található praktikus WC kutyák számára Adyvárosban, amelyekből zacskót lehet kihúzni, majd beledobni a kutyapiszkot. Hihetetlen, de sajnos igaz, hogy tömegesen lopják a nejlonokat, a szolgáltató pedig nem győzi a pótlásukat.

– Akik nem megfelelően használják a WC-ket, és ellopják a bennük található zacskókat, sok bosszúságot okoznak a felelős kutyatartóknak – mondta el már nem először Radnóti Ákos alpolgármester, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője.


Kitért arra is, sok bejelentés érkezik, hogy egyes ebtartók a lakosságot veszélyeztető módon sétáltatják a kutyákat. Például otthagyják a kutya „csomagját”, nem tartanak maguknál olyan eszközt, amellyel a piszkot össze lehetne szedni. Hogy ennek az áldatlan állapotnak véget vessenek, öt helyszínre figyelemfelkeltő táblát helyeztek ki. Ezeken jól láthatóan feltüntették: bírságolható, aki nem tartja be a kutyatartás szabályait, és a közterületen nem megfelelően sétáltat. A táblán az is szerepel, hogy a jogszabály szerint a kutyasétáltatók kötelesek felszólításra bemutatni olyan zacskót vagy eszközt, amellyel a piszkot összeszedik.

Az új tájékoztatók célja pedig nem más, mint elősegíteni a kutyások kulturált egymás mellett élését a megszépített adyvárosi zöldterületeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.