EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

Budapest július 29. és augusztus 7. között ad otthon a 15. Maccabi Európa Játékoknak. A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy a magyarok jó házigazdái lesznek a sporteseménynek, az előkészületek megtörténtek, az összes szükséges döntést meghozták az infrastruktúra és a költségvetés tekintetében.


– Végtelenül megtisztelve érezzük magunkat, hogy otthont adhatunk az idei Maccabi Európa Játékoknak, ami úgy vélem, a legjobb válasz mindarra a sok buta, hamis hírre, amely arról szól, hogy országunkban növekszik az antiszemitizmus – fogalmazott Szijjártó.

A New York-i főkonzulátuson 15 tablót állítottak ki, amelyek angol nyelven mutatják be a magyar zsidó sportolók életét, a magyar zsidó sportkultúrát és sporttörténetet.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.