2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Külföld

A nizzai teherautós mészárlás mintájára akart gyilkolni egy „igazhitű”

Borzalmas tömeggyilkosságot akart elkövetni az Egyesült Államokban az a férfi, aki az Iszlám Állam videóiból merített ihletet, és egyre fokozódó gyűlöletét a „hitetlenekkel” szemben a nizzai mészárláshoz hasonlóan akarta levezetni.

Ki gondolná, hogy egy 28 éves informatikus egyszer csak úgy dönt, hogy a nizzai teherautós tömeggyilkosság mintájára ő is “hitetleneket” fog megölni? Ez történt a 28 éves Rondell Henryvel, aki nem értett a bombák összerakásához, de azt tudta, hogy a saját BMW-je túl kicsi ahhoz, hogy sok embert meg tudjon ölni vele – írja a Ripost.


A férfi, hogy nagyobb mészárlást tudjon csinálni, Virginia államból ellopott egy kisteherautót, amivel március 27-én kora reggel elhajtott a Washington-Dulles nemzetközi repülőtérhez. Mivel ott nem talált elég nagy embertömeget, bement a terminálba, hogy körülnézzen.  Megpróbált átkelni a biztonsági kapukon, de ez nem sikerült neki.

A Ripost információi szerint a férfi néhány órával később egy bevásárlóközponthoz hajtott, de az ott sétáló potenciális halottak számával sem volt megelégedve.Ezért úgy döntött, hogy majd másnap választja ki az ideális célpontot, és egy közelben horgonyzó kisebb hajó fedélzetére lopózott, ahol eltöltötte az éjszakát. Ám amikor másnap a kisteherautóhoz ment, ott már várták a rendőrök, akik megtalálták a lopott kocsit.


Az első kihallgatás során elmondta, hogy két éve egyre fokozódó gyűlöletet érez a “hitetlenekkel” szemben. Az Iszlám Állam videóiból merített ihletet, és amerikai földön ismételte volna meg a nizzai mészárlást. A halálra is készen állt. Rondell Henry ügye a marylandi szövetségi bíróságon folytatódik – tudatja a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek