EUR: 326,13 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Belföld

A Soros-birodalom jelen van Magyarországon, mondja a brit filozófus

„Aki azt gondolja, hogy Magyarországon nincs jelen a Soros-birodalom, az nem foglalkozik a tényekkel,” mondta a New Statesman című brit hetilapnak adott interjúban Sir Roger Scruton konzervatív filozófus és kormányzati tanácsadó – számolt be a V4na nemzetközi hírügynökség.

Ostobaság volt Orbán Viktor magyar miniszterelnököt antiszemitizmussal vádolni, mondta Scruton az interjúban és hasonló ostobaság iszlamofóbiával vádolni valakit. „A magyarokat egyszerűen nagyon megriasztották az országukba a Közel-Keletről hatalmas mennyiségben érkező muszlimok. Az iszlamofóbia a Muszlim Testvériség által kitalált propagandaszó, aminek egyetlen célja, hogy véget vessen a vitáknak erről a nagyon fontos témáról”.


Nem ez az első alkalom, hogy a 2016-ban lovaggá ütött Sir Roger Scruton hasonló megállapításokat tett. Sőt, korábbi megjegyzései miatt a brit ellenzéki Munkáspárt haragjával is szembe kellett néznie, amikor képviselők a kormányzati pozíciójából való elbocsátását szorgalmazták. „A budapesti értelmiségben sok olyan zsidó van, akik a Soros-birodalom körüli hálózat részét képezik,” mondta Scruton egy 2014-es Magyarországon tartott előadáson.

Az elbocsátására tett erőfeszítéseket végül nem koronázta siker és a lendületét sem sikerült megtörni. „Bosszantó az egész, mert így próbálják megkérdőjelezni a hozzáértésemet. És nincs másom a sok munkából és gondolkodásból összeálló hozzáértésemen kívül”. Azt mondja meglepődött, hogy kik támadták ilyen színvonalon. „A Twitteren élőktől nem lepne meg az ilyesfajta rosszindulat, de az sokkolt, hogy ez a parlamentben is előfordulhat.”


A filozófus szerint a volt brit miniszterelnök David Cameronnak nem lett volna szabad megengednie, hogy népszavazás legyen a Brexitről, ha nem állt szándékában végigjárni az utat. „Ez egy komoly alkotmányos cserbenhagyás volt és azt hiszem, hogy a legtöbb ember hasonlóan érez. Cameron lemondása a kegyelemdöfés volt a számunkra eddig ismert Konzervatív Pártnak, mert olyat tett, amit egy igazi konzervatívnak soha nem szabadna: elengedni az irányítást, amikor pedig pont arra van szükség.”

Scrutonnak nem Theresa May lett volna az első választása a miniszterelnöki posztra. „Nyilvánvaló, hogy egy őszinte, keményen dolgozó, valamelyest régi vágású és merev emberről beszélünk, de megteszi, ami tőle telik. De az országnak most nem erre, hanem egy erőskezű vezetőre van szüksége”. Amikor pedig megkérdezték, hogy ezalatt olyasvalakit ért-e, aki hajlandó lenne akár megegyezés nélkül is otthagyni az EU-t, csak annyit válaszolt: igen.

Kapcsolódó Cikkek