2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

A szakértő szerint azoknak volt igaza, akik fenntartották a készültséget

A szaloniki események arra intenek, hogy azoknak volt igaza, akik továbbra is fenntartják a migrációs válság miatt bevezetett készültséget – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő bejelentkezése előtt Muci Attila, az M1 aktuális csatorna tudósítója a szaloniki menekülttáborból azt jelentette, összecsaptak a migránsok rendőrökkel. Az összecsapásra akkor került sor, amikor a migránsok megpróbálták elhagyni a tábort; a migránskaraván – a tudósító információi szerint – Észak-Macedónia, aztán Szerbia felé akart elindulni.


Gyarmati István erre reagálva elmondta, örvendetes, hogy a görög hatóságok fel voltak készülve, s “elkezdték nagyon komolyan venni ezt a problémát”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.