EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Program

Apai felelősség – előadás és kerekasztal-beszélgetés

Asztalfőre ülni? Szeretettel, de határozottan nevelni? Játszani, nevetni, példát adni, gondoskodni… csak néhány fontos dolog az apai feladatokból. Miként adhat példát egy apa a gyerekeinek? Hogyan dolgozhatjuk fel, ha mentális vagy fizikai fogyatékkal született gyermekünk van? Hogy szeressük Őt jól? Családi dinamika, szigorúság, tisztelet és ki nem mondott érzelmeink? Most minden felszínre kerülhet. Rendhagyó előadás az apaságról.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, író, és igen keresett tréner. Előadásaiban a párkapcsolat, a férfi-nő szövetség fontosságát, az apa-fia minőségi időt, a hagyományápolást járja körbe, megmutatva ezek megtartó és személyiségfejlesztő szerepét, erejét.


– Nem lehet mindenki gazdag, híres vagy szerencsés, nem születhet mindenki ezüstkanállal a szájában. Jó ember viszont bárki lehet, és ez a világ legigazságosabb dolga. Jó embernek lenni döntés kérdése, és ezt a döntést bármikor lehetőségünk van meghozni –  fogalmazott Bedő Imre.

Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, a Férfiak Klubja 2018-as II. Gránit Oroszlán Példakép Díj APA kategóriája győztese. 2000-ben született Down-szindrómás gyermeke, Eszter, mely életesemény új feladat elé állította Őt. Létrehozta a Csodavár fejlesztőközpontot, hogy a hasonló élethelyzetben élő családoknak segítsen. Személyes misszió, ami azóta közösségeket épít. Az elmúlt években bejárt “útjáról” beszélgetnek az előadás keretében.


– Ez a díj azoknak az apáknak szól, akik felvállalják a fogyatékossággal született gyermeküket, és apaként, társként egyaránt helytállnak a nehezebb körülmények ellenére is – tette hozzá a díjról a győztes.

A két előadást követően kerekasztal-beszélgetésben járják körbe a férfi-apai szerepeket, melyben segítségükre lesz Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, aki a családi szokásokat, a férfi szerepeket és a speciális életutakat kutatja, támogatja nap, mint nap.

Időpont: 2019. április 16. (kedd) 18.00-19.30
Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont

Előadók: Bedő Imre, Férfiak Klubja, alapító
Kisari Károly, Gránit Oroszlán Apa Példakép díjas édesapa
Kerekasztal-beszélgetésben: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember
Moderál: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, Felelős Szülők Iskolája, alapító

Kapcsolódó Cikkek

  • Itt a Nagy Táncválasztó!

    Itt a Nagy Táncválasztó!

    Április 28-án, vasárnap a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére az ország hat városában első alkalommal rendezik meg a Nagy Táncválasztót, amelynek keretében egész napos ingyenes programra várják az érdeklődőket a Tánc Világnapja alkalmából.

  • 5 éves a Flippermúzeum!

    5 éves a Flippermúzeum!

    A mai napon ünnepli megnyitásának ötödik évfordulóját a Budapesti Flippermúzeum: ez alkalomból a héten a látogatók nem csak a szokásos belépődíj ellenében léphetnek majd kiállítótérbe.