EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Belföld

Árokparton szülte meg babáját

Két héttel a szülése előtt vett először terhességi tesztet az a máriabesnyői kismama, aki két héttel később a patak partján világra hozta, majd magára hagyta kisfiát. A nő az anyjának is letagadta, hogy babát vár, pedig éppen tőle kért tanácsot, hogyan használja a terhességi tesztet.

Javultak az életben maradási esélyei annak az újszülött kisfiúnak, akit anyja a minap a máriabesnyői patak partján hozott világra, majd sorsára hagyta. A másfél kilóval született csecsemőt még legalább egy hónapig a budapesti Baross utcai klinika koraszülöttosztályán ápolják. Nagymamája, Marika ígéri, minden követ megmozgat, hogy ő nevelhesse fel az unokáját, akit a gyámhatóság vélhetően örökbe fogadó szülőknél helyez el.


A nagymama megköszönte Heninek, hogy megtalált a kicsit

– Másfél szobás önkormányzati lakásban élünk a férjemmel és a lányommal. Hét gyereket neveltem fel itt, lesz helye a nyolcadiknak is – fogadkozik a nagymama. Aki nem is sejtette, hogy a lánya terhes.

– Gabi lányom a gödöllői tésztagyárban dolgozott, a tulajdonosai kínaiak. Úgy tudom, egyikük az apa. Ezt ő szégyellte, ezért nem ment orvoshoz, se terhesgondozásra. Éppen a busszal jött haza, amikor elkezdődtek a tolófájások. Egy megállóval előbb leszállt, a patakhoz ment. Gyors szülés lehetett, mert fél órán belül hazaért – mondja Marika.


A fűben fekvő kisbabát többen is észrevették. Pataki Henrietta volt, aki elsősegélyben részesítette, törölközőbe bugyolálta a csöppséget.

– Szegénykém, hát téged ki hagyott itt? Gyere, én majd hazaviszlek, ha nem kellesz senkinek – gügyögte a lány, mire a fiúcska felsírt.

– Amikor a kisfiút berakták a rohamkocsiba, összeomlottam. Remegve zokogtam, a mentőorvos nyugtatott, hogy ne aggódjak, mindent jól csináltam – mesélte a Lokálnak Heni.

Sándor Gyula a kutyájával, Zizivel. Heni előtt ő talált rá a kisbabára, de elment rendőrt, mentőt hívni, közben a lány is megtalálta a gyereket

– Amíg élek, hálás leszek Heninek, mert megmentette az unokám életét. A mentőorvos szerint annyira kihűlt, hogy csak percei lehettek hátra – magyarázta a nagymama. – A lányomat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Pedig azt terveztem, ha hazaengedik, kap tőlem két hatalmas pofont azért, amit tett. De most az isten megbüntette helyettem is. Tudom, hogy a börtönben sanyarú sorsa lesz, és féltem is, nehogy öngyilkos legyen.

Gabriella ellen emberölési kísérlet miatt nyomoz a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek