2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Külföld

Az auschwitzi haláltáborba vezető sín darabjait próbálta ellopni egy férfi

Letartóztattak egy 37 éves amerikai turistát, aki a történelmi jelentőségű Auschwitz-Birkenau haláltábor felé vezető vonatsínek darabjait próbálta felszedni.

A férfi akár 10 év börtönt is kaphat, a lengyel hatóságok viszont őrizetbe vételét követően el is engedték, mert szabadlábon védekezhet. Oświęcim település (ahol az Auschwitz-Birkenau múzeum és emlékhely is található) rendőrségének szóvivője szerint a gyanúsított beismerte a bűncselekményt.

A múzeum szóvivője, Pawel Sawicki azt mondta, a biztonsági szolgálat észrevette, hogy valaki a sín fém alkatrészeit kezdi felszedni, és azonnal értesítették a rendőrséget.

Auschwitzban egyébként nem ritka a lopás vagy a rongálás, az elmúlt években több hasonló eset történt.

2015-ben például két brit fiú, iskolai kirándulásuk alatt próbált emléktárgyakat kicsempészni a haláltábor területéről.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

  • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.