EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Az ellenzékiek kétharmada is elítéli a patkányozó Bangóné stílusát

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a magyarok többsége, s az ellenzékiek kétharmada is elítéli a szocialista Bangóné Borbély Ildikó stílusát.

Az intézet kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t “online villámkutatásáról”, amelyből kiderül, hogy a magyarok többsége (54 százalék) felháborítónak tartja Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő kijelentését, miszerint azért nő a Fidesz-KDNP népszerűsége, mert “sok a patkány Magyarországon”. A magyarok túlnyomó többsége (78 százalék) szerint nem helyes, hogy a politikusok ilyen kifejezéseket használnak, még az ellenzéki szimpatizánsok kétharmada (67 százalék) is elítéli ezt a stílust.


Mint írták, annak ellenére, hogy csak pár napja történt az eset, már a magyarok 70 százaléka hallott a történtekről. Többen vannak azok, akik szerint le kellene mondania Bangóné Borbély Ildikónak parlamenti mandátumáról (43 százalék), mint azok, akik szerint nem (34 százalék). A felmérés szerint minden tizedik ellenzéki szimpatizáns lemondatná a képviselőt.

Ez – a Nézőpont szerint – azért is lehet, mert nem hiszik el az emberek Bangóné Borbély Ildikó védekezését, hogy nem a Fideszre szavazókra értette a kijelentéseit. A többség (53 százalék) egyértelműen úgy látja, hogy a kormánypárti szavazókat patkányozta le az MSZP parlamenti képviselője.


A felmérésből kiderül az is, hogy Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő szavai is felháborították a magyarokat. Ujhelyi István azt mondta: mostantól patkánykormánynak fogják nevezni a Fidesz-kormányt. Az emberek többsége ezt is felháborítónak tartja (52 százalék), köztük minden ötödik (22 százalék) ellenzéki szimpatizáns is.

A Nézőpont Intézet kedden 500 ember megkérdezésével végezte el online közvélemény-kutatását, amely a teljes felnőtt népességre nem kor és iskolai végzettség szerint reprezentatív – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.