EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Az Iszlám Állam vállalta magára a Srí Lanka-i robbantásokat

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások elkövetőjeként – adta hírül a szervezet Aamák nevű “hírügynöksége”.

A terrorszervezet egyelőre semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, hogy valóban ők állnak a több mint 300 emberéletet kioltó támadás hátterében.


“Az Iszlám Állam harcosai voltak azok, akik végrehajtották a támadást a koalíciós nemzetek polgárai és a keresztények ellen tegnapelőtt” – fogalmazott a szervezet a hozzá köthető propagandacsatornán keresztül.

A “koalíció” szó az Egyesült Államok vezette nemzetközi szövetségre utal, amely felvette a harcot az Iszlám Állammal azután, hogy az jelentős területeket foglalt el Szíriában és Irakban 2014-ben, ám amelyeket mostanra már teljesen elveszített.

A terrorszervezet sem videóval, sem fényképekkel nem igazolta, hogy az öngyilkos Srí Lanka-i merénylőknek bármi közük lett volna a szervezethez.

Az Iszlám Állam gyakran jelentkezik olyan terrortámadások elkövetőjeként, amelyekhez semmi köze, hogy így tartsa fenn jelentőségteljességének látszatát. A Srí Lanka-i hatóságok a helyi, Nemzeti Tauhíd Dzsamaat nevű, eddig jobbára ismeretlen terrorszervezetet tartják legvalószínűbb elkövetőnek, de nem zárják ki, hogy a terroristák kapcsolatban álltak külföldi csoportokkal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek