EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Sport

Baj van! Kórházba került a magyar szövetségi kapitány

A magyar jégkorong válogatott szövetségi kapitányát, Jarmo Tolvanent egy váratlan betegség miatt szállították kórházba – tudta meg a Ripost.

A lap beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem közölhetett a szövetség.


A sajnálatos és rendkívül váratlan eset a lehető legrosszabbkor jött a csapatnak, az április 29-én kezdődő vb-n Majoross Gergely irányítja majd a nemzeti válogatottat, de szükség esetén minden segítséget megkap Jarmo Tolvanentől.

A magyar szakember 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videóedzőként közreműködött, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt – írja a Ripost.

“Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban” – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány. A nemzeti csapat a mai napon elutazik Nur-Szultanba, a világbajnokság helyszínére, ahol első mérkőzését április 29-én játssza le Dél-Korea ellen – tudatja a portál.

Kapcsolódó Cikkek