EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Sport

Bajnoki rangadók a Népligetben

Idén már negyedszer találkozik a Fradi és a Győr női kézilabdacsapata. Az idei mérleg két BL-döntetlen, egy Magyar Kupa győzelem a Győr részéről. A statisztikai egyensúly ugyan Fradi győzelmet kívánna, de akad azért zavaró tényező Elek Gábor csapatánál. A Győr elleni szombati mérkőzés előtt a negyedik helyen álló Siófok is a Népligetbe látogat.

A győri Kari Brattset (b) és Veronica Kristiansen (j), valamint a ferencvárosi Nerea Pena (k) a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében.   Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szerdán és szombaton is óriási rangadók lesznek az Elek Gyula Arénában. A Fradi-Győr mérkőzésre elővételben már régen minden jegy elkelt, de a Siófok ellen is biztos a teltház. A Fradi őszi siófoki győzelme már nagyon a múlté, amikor az FTC három góllal volt jobb a hazaiaknál. (28-31). A körülmények akkor nem voltak ugyan túl ideálisak a Fradi számára a rengeteg sérült, illetve a hiányos létszám miatt kizsigerelt húzóemberek állapota miatt. A helyzet most valamivel biztatóbb, hiszen a Fradiban pozitív változások történtek Horváth Dóra, Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével. A védekezés megreformálásával Elek Gábor szinte egy új csapatot hozott létre és sorra építi be a fiatalokat a gárdába.

Tóth Nikolett a BL forduló újonca lett a Rsoztov Don elleni mérkőzést követően az EHF döntése alapján. Fotó/Fradi.hu

A fájdalmas BL búcsú ugyan még nem múlt el teljesen, a húsvét pénteki 20 gólos békéscsabai elsöprő győzelem bajnoki önbizalmat adhat ismét a Ferencvárosnak. A Bajnokok Ligájában a Rosztov Don ellen 33–22-re elveszített negyeddöntőbeli visszavágó után az EHF a játéknap legjobb fiatal játékosának választotta meg a 17 éves Tóth Nikolettet, aki három góllal és remek teljesítménnyel hálálta meg Elek Gábor bizalmát. A Húsvét pénteki Békéscsaba elleni találkozón pedig már már hét gólt lőtt a fiatal játékos.


2019.04. 19. Békéscsaba – FTC-Rail Cargo Hungaria (21-41). Klivinyi Kinga 5 gólt lőtt a meccsen. Fotó/Fradi.hu

Az utolsó találkozásuk óta mindkét csapatnál sokminden megváltozott, miközben nagy csatákat tudhatnak maguk mögött. A Fradi ugyan nem jutott a BL Final Four-ba, de a fiatal magyar játékosokra épülő csapatuk szívét-lelkét kitette minden meccsen. A szurkolók örömére idegenbeli meglepetés győzelmeket arattak a Győr elleni két BL döntetlen mellett. A többségében külföldi kézilabdázókat foglalkoztató Siófok viszont az EHF-kupa döntőjébe jutott, tehát ők is előrébb tartanak jelenleg. Ugyanakkor a Balaton-partiak a hazai bajnokságban fontos pontot veszítettek az MTK ellen (22-22). Emlékezetes végjátékban egy góllal kikaptak Vácon (25-24), és elbuktak az Érd (30-26) és a Győr (35-27) vendégeként is. Mindezekkel minimálisra csökkentették az esélyüket arra, hogy jövőre Bajnokok Ligájában indulhassanak, vagyis megelőzzék a Fradit az idei bajnoki pontvadászatban. Ráadásul a Fradinak mind a hat hátralévő meccsét el kellene veszítenie ahhoz, hogy a Siófok BL indulási jogot érő helyezést érjen el.

Lukács Viktória és Háfra Noémi. Fotó/Fradi.hu

A szerdai FTC-Siófok találkozó minden körülmények között presztízs-csata lesz. A Fradi semmiképp nem veszíthet, ha a bajnoki címre pályázik, plusz az Elek Gyula Arénában évek óta őrizgetett veretlenségét sem szeretné a riválisa ellen elveszíteni. Egy biztos, nagyjából szombat estére meg tudjuk ki hol végez a bajnoki tabellán a szerda-szombat kombinációban lejátszott rangadók után.


K&H NŐI KÉZILABDA LIGA

FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC                                                                                              Helyszín: Elek Gyula Aréna / Időpont: 2019. április 24. (szerda), 18 óra

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC                                                                            Helyszín: Elek Gyula Aréna / Időpont: 2019. április 27- (szombat), 13 óra

Kapcsolódó Cikkek