2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Bomba hatástalanítása – Kiürült a Bozsik Stadion környéke

Befejeződött a kiürítés a budapesti Bozsik Stadion környékén, így a Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdik a korábban előkerült világháborús robbanótest hatástalanítását – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Gajdos Milán elmondta: a rendőrség átadta a területet a tűzszerészeknek. Megkezdődött a 250 kilogrammos brit légibomba hatástalanítása.


/Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A művelet miatt a XIX. és a XVIII. kerületet érintően vannak forgalomkorlátozások. Az M1 aktuális csatorna tudósítója azt mondta: több mint ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme. A XVIII. kerületi lakosoknak a Kondor Béla Közösségi Házban alakítottak ki befogadóhelyet.

/Fotó: MTI/Mónus Márton

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest – Pestszentimre szakaszon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek