2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Belföld

Bombát hatástalanítanak a Bozsik stadionnál

Több busz is módosított útvonalon közlekedik vasárnap, mert világháborús robbanótestet hatástalanítanak a Bozsik Stadionnál – írta a kispesti önkormányzat a honlapján (uj.kispest.hu), a Budapesti Közlekedési Központra hivatkozva.

Azt írták: április 28-án, vasárnap útlezárásokra kell számítani a XVIII. és a XIX. kerületben, a Bozsik Stadion környékén. A tervek szerint reggel 7 órától lezárják a forgalom elől a Puskás Ferenc utcát, a Feszty Árpád utcát, valamint a Hofherr Albert utca, a Kassa utca, a Darányi Ignác utca és a Pozsony utca egy-egy szakaszát.


Emiatt reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket. A 93A buszjárat egyik irányban sem érinti a Kispest vasútállomás és az Iker utca közötti megállóit.

Pestszentlőrinc felé a buszokra a 136E busz Margó Tivadar utcai, majd a 194M járat Vörösmarty utcai és Kondor Béla sétány nevű megállójában lehet felszállni.


A Kőbánya-Kispest felé tartó buszokra a 136E járat Barta Lajos utca, Kondor Béla sétány, Vörösmarty Mihály utca, Dembinszky utca és Margó Tivadar utca nevű megállójában lehet felszállni. A 136E és a 236-os busz útvonala kismértékben módosul, de minden menetrend szerinti megállóhelyét érinti.

A lezárással kapcsolatos részletes, naprakész információk Kispest önkormányzatának honlapján – uj.kispest.hu – érhetők el.

A korlátozások a vasúti közlekedést is érintik; a Mávinform későbbre ígért tájékoztatást erről az MTI-nek.

A lajosmizsei vasútvonal közlekedését érintik a vasárnapi korlátozások

A vonatközlekedés vasárnap várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel majd Kőbánya-Kispest és Pestszentimre között. Ezalatt az S21 jelzésű vonatok a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Pestszentimre és Lajosmizse között közlekednek. A Nyugati pályaudvarról a 10.18-kor, valamint a Lajosmizséről 8.41-kor induló vonat utasainak már pótlóbuszokra kell átszállniuk Kőbánya-Kispesten, illetve Pestszentimrén.

A vonatok Kőbánya-Kispestről a Nyugati pályaudvarra várhatóan 25-30 perccel, Pestszentimréről Lajosmizse felé pedig 20-25 perccel később indulnak az eredeti menetrendhez képest. A pótlóbuszok a Kőbánya-Kispest és Pestszentimre közötti 12 kilométernyi távot körülbelül 24 perc alatt teszik meg, a forgalomtól függően.

Kőbánya-Kispestről a 85-ös autóbusz megállójából, a városi buszok mögül indulnak és oda is érkeznek majd a pótlóbuszok. Pestszentimréről a Vasút utcában, az állomás melletti kijelölt helyről indulnak és oda is érkeznek. Az Üllői úton mindkét irányban a 93-as busz Lajosmizsei sorompó nevű megállóiban állnak meg, Pestszentimre felsőn pedig az 54-es és az 55-ös autóbusz megállóiban. A menetrendi korlátozások a tervek szerint vasárnap délután három óráig lesznek érvényben, de ez az időpont a hatósági zárás függvényében módosulhat – közölte a Mávinform.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő akcióterve jön

  Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő akcióterve jön

  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon egyeztetett Johannes Hahn-nal, az Európai Unió költségvetési biztosával egy, az állami beruházási támogatásokat megkönnyítő új rendszerről, amely megkönnyítheti minden idők legnagyobb gazdaságdinamizálási akciótervének kivitelezését.

 • Folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések

  Folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések

  Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként hozott intézkedések hatékonyságáról, és biztosított mindenkit a védőfelszerelések elegendő mennyiségéről.

 • Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz

  Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz

  Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön videókonferencián tárgyalt a koronavírus-kutatócsoportok vezetőivel.