2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Életmód

Bőrápolási tippek! Fontos az élethosszig tartó bőrápolás

Az anyaság messze a legnehezebb, ugyanakkor a legtöbb örömet adó foglalkozás. Különösen nagy öröm látni, hogy a tőlünk látott minták hozzájárulnak gyermekünk lelki és testi egészségéhez. A svéd életmód-márka, a FOREO az anyák napját úgy ünnepli, hogy az élethosszig tartó bőrápolás fontosságára hívja fel a figyelmet; amit már gyerekkorban elkezdhetünk tanítani nekik!

Csakúgy, mint sok más fontos dologról, a megfelelő bőrápolásról is érdemes időben elkezdeni beszélgetni. A gyerekek rendszeresen találkoznak különböző szennyeződésekkel és baktériumokkal, ezért fontos minél előbb megtanulniuk, hogyan gondoskodhatnak megfelelően a bőrükről. A jókor érkező tanácsok és az anyától látott rutinok biztosíthatják (remélhetőleg nemcsak a lányok, hanem a fiúk számára is), hogy felnőtt korban ők is jól bánjanak a bőrükkel. Nézzük, milyen bőrápolási tanácsokat érdemes mindenképpen átadni a gyerekünknek:


● Az vagy, amit megeszel! – a bőr szépsége és a bevitt ételek minősége szoros kapcsolatban állnak egymással. Ezt tanítsd meg neki!

● A sok alvás nélkülözhetetlen! Rendszeresen emlékeztesd arra, hogy az alvás és a szépség között szoros összefüggés van, gondoljatok csak ‘Csipkerózsikára’!


● Fürdés helyett inkább a zuhanyzást javasold neki: frissítőbb érzés, kevésbé szárítja a bőrét, és plusz pont, hogy vizet takaríthat meg vele!

● Mutasd meg, hogy érdemes figyelnie az évszakokra is: hűvösebb időben extra bőrápolás elleni védelemre lesz szüksége, naptejre már az első kósza napsugaraknál és vízálló termékekre a vízben.

● Amire viszont nincs szüksége: parfümmel és kemikáliákkal telepakolt termékekre, még ha mutatós is a csomagolásuk. Kíméletes és minőségi összetevőjű termékeket mutass neki!

● Tizenéves korban a legtöbb gyereknél megjelennek a pattanások. Tanítsd meg, hogyan tartsa tisztán a bőrét, és segíts a megfelelő termékek kiválasztásában, amivel minimálisra csökkentheti a pattanások számát.

● Ha a tinédzser korú gyermeked bőrproblémákkal küzd, mutass meg neki két fontos praktikát – a hámlasztást és a mélytisztítást! Egy kiváló minőségű arctisztító készülék, pl. a FOREO LUNA termékcsaládjának egyik darabja valódi adu-ász lehet a problémásabb bőr megfelelő tisztítása érdekében.

● Nem elég, ha a bőr és a haj szép, a fogak legalább ilyen fontosak! Azért, hogy gyöngy fehér fogai minél tovább ragyogjanak, tanítsd meg arra, hogy naponta kétszer mossa meg, méghozzá a helyes módon!

● Mint minden más szervnek, a bőrünknek is szerető gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy jól működjön. Emlékeztesd arra, hogy mivel biológiai lények vagyunk, testi egészségünket a megfelelő gondoskodásnak és védelemnek köszönhetően őrizhetjük meg.

● Legyél TE a legjobb példa! Ha te szereted magadat, ő is szeretni fogja magát! És követni fogja a bőrápolási rutinodat, ha megmutatod a helyes utat!

Kapcsolódó Cikkek

 • Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyával az élet számtalan boldog pillanatot tartogat. Ahhoz azonban, hogy négylábú társunk valóban sok örömöt okozzon bosszúság helyett, fontos, hogy az első időszaktól következetesen neveljük. A Lokál legújabb sorozatában most két eb és gazdáik fejlődését követhetjük nyomon, akiknek a Gödöllői Kutyasport Központ csapata nyújt segítséget ahhoz, hogy a megismerve a kutyák világát, gondtalan, élményekben gazdag mindennapok köszöntsenek kétlábúra és négylábúra egyaránt.

 • A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  Dr. Kamilla Karamella és dr. Hablaty nagyvizitjére látogattunk el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, ahová 23 éve visznek mosolyt és vidámságot a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai.

 • Édes élet cukormentesen

  Édes élet cukormentesen

  Finom édesség mindenmentesen – létezik ilyen? Bizony létezik! Mégpedig Jarjabka Szilvia FitCandy nevű egészséges cukrászdájában. A XIII. kerületi, budapesti cukrászműhelyben ugyanis több mint ötvenféle nyalánkságot kóstolhatunk meg.