EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb IV.kerület

Bronzéremhalmozó az újpesti karatés

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a spanyolországi Guadalajarában – 51 ország közel 600 indulója részvételével – megrendezett karate Európa-bajnokságon. Az UTE  versenyzője ezzel rekordszámba menő negyedik kontinensbajnoki bronzérmét szerezte: a magyarok közül ennyi egyéni Eb-éremmel senki más nem büszkélkedhet.

Tadissi Martial szinte megállíthatatlan volt

A 2020-as olimpiai bemutatkozás előtt álló sportág Eb-jén Tadissi Martial a selejtezők során kikapott a montenegrói Hodzsicstól, aki azonban később bejutott a döntőbe, így sportolónk a vigaszágon javíthatott. Ez sikerült is: előbb a norvég Cho Johnsent, majd a horvát Berakot győzte le. A szerb Jokszics elleni bronzmérkőzés az egész viadal egyik legjobb küzdelmét hozta, amelynek végén a szebbnél szebb találatokat elérő 27 éves magyar klasszis technikai fölénnyel győzött. A sikerrel a korábbi vb-második sportoló 2014, 2016 és 2018 után ismét felállhatott az Európa-bajnoki dobogóra.
– Örülök, hogy ilyen jól sikerült a verseny. Ez a negyedik Eb-bronzérmem, de arra is nagyon büszke vagyok, hogy 2014 óta sorozatban hatodszor küzdhettem a harmadik helyért. Az eredmény fontos az Európa Játékokon való részvétel szempontjából is, hiszen az idei fő cél kijutni a Minszkben sorra kerülő multisporteseményre, és ott lehetőleg érmet nyerni. Ehhez jó ugródeszka volt az újabb dobogós hely az Európa-bajnokságon – értékelte teljesítményét Tadissi Martial.


Az újpesti versenyző negyedik Eb-bronzával

Kapcsolódó Cikkek