2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Budapest az egyik legkeresettebb főváros

Az idén Budapest nevére közel kétszer annyian kerestek rá a világhálón, mint tíz évvel ezelőtt. A növekedés mértéke páratlan. 

A turizmus.com szúrt ki egy érdekes listát a turisták körében legnépszerűbb országok és városok köréről, amely a Google Trends adatainak elemzése alapján állt össze. Lényege, hogy 2009 és 2019 között globálisan mely úti célok iránt nőtt meg leginkább az érdeklődés. Kiderült, hogy Budapest népszerűsége közel a duplájára, +87,20 százalékra szökött, vagyis a legnagyobb mértékben a magyar főváros iránt nőtt meg az érdeklődés a vizsgált időszakban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.