EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Cél, hogy 2030-ra Magyarország az EU legversenyképesebb országai között legyen

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legversenyképesebb országa között legyen, ehhez hozzájárul az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program (Efop) is, amely az egyik legnagyobb területet képviseli az uniós fejlesztések között – mondta a Magyar Nemzetnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

A lap keddi számában megjelent interjúban Vitályos Eszter elmondta, a humán fejlesztések területe a jelenleginél nagyobb hangsúlyt kaphat a teljes pénzügyi kereten belül. “A mostani ciklusban közel 981 milliárd forint áll az Efopban a rendelkezésünkre. Ha pedig optimistán számolunk, akkor az 1000-1100 milliárdot is elérhetjük” – fogalmazott. Hozzátette, hogy a csaknem ezermilliárdból 663 milliárd forintot meghaladó összeget juttattak el a pályázatok nyerteseinek.


Példaként említette, hogy az iskolai lemorzsolódást szolgáló fejlesztésekre és a köznevelésre, valamint a mindenki számára elérhető felsőoktatás megteremtésére 350 milliárd forintot meghaladó összeget fordítottak. A pénzből jut a nyelvvizsgához kötött felsőoktatási felvételi sikeres teljesítésének támogatására is, csakúgy, mint a digitális tananyagok és eszközhasználat fejlesztésére. A 2014-2020-as ciklusban a program teljes keretéből jelentős összeget, több mint 148 milliárd forintot fordítottak az egészségügyre – folytatta. A szociális területre több mint 350 milliárd forint jutott.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.