EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XV.kerület

Dr. Pintér Gábor, a Fidesz új választókerületi elnöke: Nekem Magyarország és a XV. kerületben élők a legfontosabbak

László Tamás visszavonulása után a Fidesznek új választókerületi vezetője van dr. Pintér Gábor személyében, aki szerint az első és legfontosabb feladat, hogy a kerületnek legyen mindenki számára elfogadható, stabil költségvetése.

Dr. Pintér Gábor (balra) a kerületi emberekért dolgozik minden nap

Dr. Pintér Gábort két hónappal ezelőtt érte az a megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor miniszterelnöktől átvehette választókerületi elnöki kinevezését. Mint lapunknak elmondta, polgári és keresztény értékrend mellett elkötelezett emberként, legjobb tudása szerint kívánja megerősíteni a kerületi Fideszt és szövetségeseikkel ápolt kapcsolataikat. Legfontosabb célja egy barátságos, mindenki felé nyitott, a problémákra érzékenyen reagáló, az emberekért tenni akaró aktív közösség létrehozása.


Hamarosan európai parlamenti választások lesznek. Hogyan érinti ez a kerületben élőket?

Mindenki láthatja, aki a média híradásait követi, hogy nehéz kampány elé nézünk. A sorsdöntő küzdelem, ami most zajlik, hosszú időre meghatározza az európai civilizáció és a magyarok jövőjét. Támogatom és egyetértek Orbán Viktor programjával, amely hét pontban foglalja össze, mit kell tenni a bevándorlás megállításáért. Nekem Magyarország és a XV. kerületben élők a legfontosabbak.


Melyek az elkövetkező időszak legfontosabb feladatai a kerületben?

A mostani legfontosabb feladat az, hogy a kerületnek legyen mindenki számára elfogadható, stabil költségvetése. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az emberek napi problémáival, a kerület működésével nem kell foglalkozni. Sajnálattal tapasztalom, hogy a helyi vezetés nem fordít kellő figyelmet az itt élők mindennapos küzdelmére, a számukra fontos témák elsikkadnak.

Tud mondani konkrét eseteket?

Még nem találkoztam olyan lakossal, aki a kerület köztisztaságát jónak tartotta volna: rossz, elviselhetetlen és katasztrofális jelzőkkel illették. Több hónapja Hol a megígért rend és tisztaság a kerületben? címmel interpellációt nyújtottam be a témában a polgármesternek. De az utóbbi időben több ügyben is felszólaltam a testületi üléseken. Az önkormányzat cége, a PalotaHolding a társasházkezelés terén a működésképtelenség szélére sodródott, ezzel veszélyeztetve a több száz albetéttel rendelkező társasházak mindennapos működését. Több mint egy hónapja az újpalotai piac bérlői levélben fordultak Németh Angéla polgármesterhez, sérelmezve, hogy mindenfajta egyeztetés és tárgyalás nélkül, agresszívan megemelik a bérleti díjakat. Ez nemcsak a bérlőkre, hanem valamennyi kerületi vásárlóra nézve hátrányos, hiszen áremelkedést fog eredményezni. A Fidesz–KDNP-frakció felvetéseit a polgármester eddig válaszra sem méltatta. Ezzel nem minket sért meg, hanem azt a több száz lakost, akiket közvetlenül érintenek a problémák.

A sok munka mellett mivel tölti a szabadidejét?

A közéleti munka olyan hivatás, amely teljes embert és sok időt kíván. Kevés szabadidőmben igyekszem kikapcsolódni, amire a sport a legalkalmasabb. Az utóbbi időben – elsősorban egészségi okok miatt – a labdasportokról inkább az úszásra váltottam. A jó idő beköszöntével ismét szeretnék kerékpárra szállni.

Kapcsolódó Cikkek