2019. április 20., szombat
Tivadar

Extra

Dundika: meg kellett műteni a hasizmát

Egy éve műtötték meg Majoros Hajnalkát, miután a második kisfia születése miatt ötujjnyira szétnyílt a hasizma. Majka kedvese nemcsak erről beszélt őszintén a Lokálnak, de a gyereknevelés nehézségeiről is.

Majoros Hajni több mint nyolc éve találta meg a boldogságot Majka mellett. Két fiuk is született, Marián már hétéves, a kis Olivér pedig három. Nem egyszerű sokszor két kisgyerekkel, de erről kevesen mernek mesélni. Hajni azonban blogot indított, a közösségi oldalain szokta megosztani ezeket a cikkeket, mert szeretett volna segíteni a többi édesanyának.


– A második terhességem után szétnyílt a hasizmom, ötujjnyira. Amikor ezt félig-meddig megosztottam, elkezdtek özönleni hozzám a levelek. Akkor tudtam, hogy egyszer blogot fogok írni az anyasággal kapcsolatban. Az történt, hogy a testalkatomhoz képest nagyobb volt a baba és nemcsak szétnyílt a hasizmom, de emiatt köldöksérvem is lett. Ha 1-2 ujjnyira van szétnyílva az izom, akkor azt helyre lehet hozni tornával, de rajtam már csak a műtét segített. Egy éve volt a műtétem és a középső hasizmot kellett összevarrni – mesélte a Lokálnak Hajni, aki a blogírásnál törekszik arra, hogy senki se érezze úgy, hogy esetleg kioktatják.

Majka és Hajni a pici Olival és Mariánnal

– Azt gondolom, hogy ha leírom a saját tapasztalataimat, akkor az nem tud rossz érzést kelteni. Felvállalom azokat a hibákat is, amiket az első gyermekemnél elrontottam. Marcinál például óriási ringatásban voltam… amikor már mindent megcsináltam, de még mindig sírt, akkor nem tudtam arról lemondani, hogy ringassam. Egyszer csak azt vettem észre, hogy ott vagyok a 11 hónapos nyolckilós gyerekkel, és még mindig ringatom. Szerencsére Olinál már rutinosabb voltam ebben és nem hagytam magam elcsábulni – mondta Hajni, aki úgy gondolja, hogy az édesanyákra számtalan nyomás nehezedik. Szorongást okoznak például azok a szupermodellek, akik pár héttel a szülés után már lapos hassal napoznak a tengerparton. Ráadásul sok férfi még sürgeti is ezt a folyamatot, mert a szülés előtti párját szeretné visszakapni minél gyorsabban.


– Nem szabadna ezeket a folyamatokat senkinek sem siettetni. Én szülés után a hatodik hónapban is úgy néztem ki, mint aki három hónapos terhes. Néztem kétségbeesetten Petire, aki azzal nyugtatott: „Nyuszi, de hát most szültél”… Ő volt az, aki próbált nyugtatni, hiszen azt is látta, hogy nem az volt, hogy nem tettem érte, hogy újra a régi formámat hozzam. Mert ezt is fontos kihangsúlyozni, hogy vannak, akik nem tesznek, és még pár év múlva is ott van a plusz 20-25 kiló. Szerencsének érzem magam Petivel, mert szerintem az az igazi támogatás, amit otthonról a párodtól kapsz.

Majoros Hajni (Fotó: Máté Krisztián)

Majka és Hajni

Kapcsolódó Cikkek