EUR: 326,30 Ft
CHF: 289,66 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Miskolc

Egertől Miskolcig futottak

Már 29. alkalommal rendezték meg az Eger és Miskolc közötti, Szarvasűzők névre keresztelt országos váltófutóversenyt. A 83 kilométeres távot összesen nyolcvan, tizenkét és öttagú csapat teljesítette.

A rendezvény kabalaállata „Bonifác”, a szarvas. A megmérettetés célja, hogy a csapatok futói Egerből a Bükk csodálatos tájain keresztül – több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén halad, néhol a 900 méteres magasságot is átlépve – eljussanak a borsodi megyeszékhelyre. A mezőny 10 órakor rajtolt az egri Dobó térről, innen Felsőtárkány–Hereg-rét–Bánya-hegyi elágazás–Rejtek–Bánya-hegyi elágazás–Nagymező–Bánkút–Szentlélek–Őskohó–Csanyik-völgy–Királyasztal volt az útvonal.


Idén is átfutották a Bükköt

A 29. Bosch Szarvasűzők váltófutóverseny utolsó indítása Miskolcon, a Hősök terén történt meg. A befutóemberek a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) sportolóinak felvezetésével a Déryné u.–Kandia köz–Szemere Bertalan u.–Görgey Artúr u.–Csabai kapu–Jászi Oszkár út–Ifjúság út–Középszer u.–Szentgyörgy út–Miskolctapolcai u. érintése után érkeztek meg a Miskolci Egyetemre, a Miskolci Atlétikai Centrum atlétikai pályáján kijelölt célba.

A váltófutóverseny utolsó újraindítása Miskolc belvárosában

Valamennyi résztvevőnek idén is járt az egyedi emlékbögre. Az ünnepélyes eredményhirdetésen értékes ajándékok találtak gazdára. A versenyt megtisztelte jelenlétével – sok más vendég mellett – Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Szabó László, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke, Rakaczki Zoltán, Miskolc Megyei Jogú Város sportért felelős polgármesteri biztosa, valamint az egri és miskolci felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzatának elnökei, akik a díjátadásban is közreműködtek. Az elismerések kiosztását követően pedig jöhetett a fantasztikus hangulatú záróbuli.


Eredmények

Tizenkét fős váltók

 • Open kategória: 1. Vaccsuszirunáj DreamTeam  04:57:18, 2. Még Nem Találtuk Ki 05:27:19, 3. Vaccsuszirunáj Jövő Bajnokai 05:44:57
 • MEFOB kategória: 1. Kullancsvadászok (Eszterházy Károly Egyetem) 04:59:03, 2. Gyermekláncfűrész 05:27:14, 3. Pajzán Majális 05:48:12
 • Bosch kategória: 1. Boschogy beelőztem 06:54:09, 2. RexZone 07:13:40, 3. Futásra tervezve 07:20:23
 • Vegyes kategória: 1. mEKFutjuk I. – Eszterházy Károly Egyetem 06:21:46, 2. mEKFutjuk – II. Eszterházy Károly Egyetem 06:21:58, 3. VelociTraktor – PE Georgikon Kar 06:45:02

Ötfős váltók

 • Abszolút kategória: 1. Vaccsuszirunáj Fantastic Five 5:18:22, 2. Szarvasűzők 5:47:04, 3. Rundi 6:05:04

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.