2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Egy barlangból mentették ki a thaiföldi gyerekcsoport egy brit mentőjét

Egy Tennessee állambeli barlangból mentették ki szerdán azt a brit mentőbúvárt, aki tavaly a thaiföldi barlangban rekedt gyerekcsoport kimentésén dolgozott.

Josh Bratchley a Nashville közelében húzódó Mill Pond barlangrendszerben rekedt kedden. A tapasztalt barlangi búvár egy kis csoportnyi brit kollégájával a barlang feltérképezésén dolgozott napokon át. Amikor a csoport tagjai észrevették eltűnését, értesítették a hatóságokat.


A mentőknek szerdán délután sikerült ráakadni a barlang egy kamrájában, amelyet nem borított el a víz. Mint mondták, Bratchley teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott volt, és megköszönte, hogy érte mentek.

Teljes épségben mentették ki a barlangból, orvosi ellátásra sem volt szüksége, csak egy kívánsága volt: pizzát kért.

Edd Sorensen, az egyik mentőbúvár elmondta, hogy nagyon rossz előérzetre volt, amikor elkezdte a barlangok átkutatását, mert a víz nagyon hideg volt és a víz alatt semmit sem lehetett látni. “Amikor mentek valakit, többnyire az okozza a legnagyobb gondot, hogy az illető pánikol és hisztérikus, ami mindkettőnkre veszélyes” – mesélte tapasztalatairól hozzátéve, hogy a teljesen nyugodt Bentchley viszont kitűnő partner volt a mentésben.

A mentőcsoport szerint az akció során egy szűk járatban 120 métert kellett megtenni a vízzel telt barlangban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    Novák Katalin: A magyarok és a németek szövetségesek

    A magyarok és a németek között szövetség köttetett harminc évvel ezelőtt a határnyitáskor és a berlini fal leomlásakor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület (Jugendwerk) új irodájának megnyitóján.

  • Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába

    Visszatért a farkas Hollandiába két évszázaddal az után, hogy a vadászat miatt kihalt a faj a térségben – közölték csütörtökön holland illetékesek.