EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,03 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Extra

Életműdíjat kapott Bodrogi és Koncz

Megkezdődött az ötödik Magyar Filmhét. A hétfői ünnepélyes megnyitón a Corvin moziban idén először életműdíjakat is kiosztottak, ezt az elismerést ezentúl minden évben átadják majd azoknak a művészeknek, akik meghatározó alakjai a magyar filmtörténelemnek.

Idén Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera kaptak díjat. Az elismerést Novák Emil, a filmhetet szervező Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke adta át, aki beszédében köszönetet mondott a januárban elhunyt Andy Vajnának a sok pozitív változásért. Kiemelte, hogy az elmúlt öt év alatt nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotásokkal gazdagodtunk.


A szombatig tartó filmhétre rekordszámú nevezés érkezett, így  hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek majd a Corvin moziban. Idén először az egyre népszerűbb televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjában, és díjat is kapnak.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Elhalmozzák a kis Archie-t

  Elhalmozzák a kis Archie-t

  Május 6-án megszületett Harry herceg és Meghan hercegné első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, aki már most egy igazi kis világsztár.

 • Aurelio ellen vallott barátja

  Aurelio ellen vallott barátja

  Kedden reggel elkezdődött Aurelio tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. A vád szerint a valóságshow-hős barátaival együtt elrabolta és bántalmazta N.

 • Liu Shaolin Sándor: Lili megadja nekem a szabadságot

  Liu Shaolin Sándor: Lili megadja nekem a szabadságot

  Liu Shaolin Sándor decemberben ismerkedett meg a gyönyörű énekesnővel, Péterffy Lilivel, akivel azóta is tart a szerelem. Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a Lokálnak elárulta: Lili az első lány, aki megadja neki a kellő szabadságot, ezért is mondott igent a TV2 Ázsia Expressz című műsorára.