EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Külföld

Elképesztő csalássorozat! Így használják ki a migránsok a német államot

Nem kevesebb, mint 593 gyanúsítottja van annak az elképesztő csalássorozatnak, amelyben egytől-egyig szudáni migránsok vehettek részt Németországban.

A közel hatszáz illegális bevándorló pofátlanul kihasználta a rajtuk segíteni akaró német államot. Volt, aki tíz különböző személyiséggel is regisztrált, így az államtól kapott segélyben is tízszeresen részesült. Nem először hallani, hogy a migránsok ilyen vagy ehhez hasonló módszerekkel Európa szerte visszaélnek a befogadó országok jóindulatával. A mostani eset Németországban eddig a becslések szerint 1,6 millió eurós kárt okozott, ami átszámítva félmilliárd forint.


Először 2015-ben tűnt fel a braunschweigi hivatalnak valami gyanús. Akkor véletlenszerűen elkezdték több száz menedékkérő aktáját összehasonlítani, és fény derült a turpisságra. Főként Szudánból érkezett bevándorlókat buktattak le azzal, hogy több városban, több személyiséggel regisztráltatták magukat, ami után természetesen többszörös segélyt és egyéb szociális juttatást is kaptak – írja a Ripost.

A lap beszámolója szerint az elmúlt négy évben folyamatosan tartottak további vizsgálatokat, ami ma már ott tart, hogy eddig 593 gyanúsítottja van a menekültügyi csalásnak. Az alsó-szászországi ügyészség szerint azonban érdekes módon szó sincsen bűnbandáról. Feltehetően szájhagyomány útján adták tovább egymás közt az infót a migárnsok. Volt, aki megpróbálta, és bejött neki, majd bátorságot szerezve kreált magának egy harmadik, negyedik, tizedik identitást is.


A hatóságok szerint a következő hetekben, hónapokban további elkövetők nyomára bukkanhatnak, így egyelőre a keletkezett károkat csak megbecsülni lehet. Ezen számítások alapján a kár 1,6 millió eurónál tart – tudatja a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek