2020. július 16., csütörtök
Valter

Külföld

Valójában 47 éves a magát 16-nak hazudó migráns

A megdöbbentő eset Franciaországban történt, ahol két illegális bevándorló elképesztően abszurd hazugsággal próbálta átverni a hatóságokat, azt remélve, hogy a befogadó országban maradhatnak.

A közép-nyugat franciaországi Angoulême városában két illegális bevándorló azt hazudta magáról, hogy 16 évesek. Nyilván a hatóságok sem hülyék, ránézésre azért lehet sejteni valakiről, ha nem fiatalkorú. Ennek ellenére az eljárás és a tesztek elvégzésének idejére időt nyerhettek a bevándorlók – írja az Origo.


Az egyik férfi azt állította, hogy az afrikai Maliból érkezett Európába, de kiderült, hogy nem 16, hanem 21 éves. A legkeményebb viszont csak ezután jött: a másik elvileg egy guineai férfi, aki még egy nyilvánvalóan hamis születési anyakönyvi kivonatot is bemutatott a francia hatóságoknak. Róla az derült ki, hogy valójában nem 16, hanem 47 éves, ugyanis korábban Spanyolországban egy ilyen útlevéllel vették fel az adatait, végül pedig az akkor rögzített ujjlenyomatai buktatták le – tudatja a portál.

Az Origo beszámolója szerint Christophe Barret ügyész felidézett egy másik ügyet is a közelmúltból, amiben egy magát 17 évesnek valló migránsról derült ki a tesztek után, hogy 32 éves. A rendőrségnek pedig tavaly sikerült felszámolnia egy elefántcsontparti hálózatot, ami a migránsoknak kiállított hamis dokumentumokban utazott. És hogy nem csak Franciaországban elterjedtek a hasonló csalások, arra jó példa a németországi Hamburg városa is, ahol 2017-ben az összes, magát fiatalkorúnak valló migráns 49 százalékáról derült ki, hogy valójában felnőtt. Svédországban szintén 2017-ben történt meg, hogy 1481 bevándorlón végeztek el vizsgálatokat, és ezeknek 86 százalékáról állapították meg, hogy hazudott, és valójában már nagykorú.


Ezek a döbbenetes statisztikák is jól mutatják, hogy az illegális bevándorlók minden eszközt megragadnak, hogy megtévesszék a befogadó országok hatóságát és ezzel nehezítsék a dolgukat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek