EUR: 326,30 Ft
CHF: 289,66 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Sport

Elleshetjük a kínaiak titkait a budapesti vb-n

Kétféle szemüvegen át szemlélheti a budapesti asztalitenisz-világbajnokságot Gergely Gábor. Az egykori vb-aranyérmes játékos újságíróként is tiszteletét teszi a Hungexpón, csak az fáj neki, hogy  a magyar esélyek elég haloványak.

Hozzáteszi, hogy a kiszámíthatatlan vegyes párosban kellemes meglepetés is érhet minket. Számunkra persze mindenképpen örvendetes, hogy házigazdák lehetünk, így elleshetjük a legjobbak titkait.


– Borúlátóan senkivel sem lehet felvenni a versenyt, a kínaiakkal, ázsiaiakkal semmiképpen – kezdte a hajdani világbajnok. – Kíváncsi vagyok, meddig tudjuk tartani a lépést azokkal szemben, akik napi hat-nyolc vagy éppen tíz órát töltenek az asztal mellett. Mellesleg elsősorban sportszakmabeliként nézem a csatákat, csak be-besegítek lapom munkatársainak egy-egy érdekesebb információval, interjúval.

Az örökifjú bajnok szerint a fiataloknak ki kell használni a hazai rendezésű vb-ben rejlő tanulási lehetőséget. Ha nem sikerül, akkor sajnos tovább nő a szakadék az ázsiaiak és közöttünk.


– Milyen érzés egykori vb-aranyérmesként itt nézelődni? – kérdez vissza. – Nos, nyilván visszasírom a régi szép időket, amikor Klampár Tibivel és Jónyer Pistával partiban voltunk a kínaiakkal. Minket csodált a világ, ráadásul negyven évvel fiatalabbak voltunk…

 

Kiváló rendezvény lett a budapesti vb

A Hungexpón zajló asztalitenisz-világbajnokság „kiváló rendezvény” minősítést kapott a nemzetközi szövetségtől (ITTF). Az elismerést Thomas Weikert elnök adta át Nátrán Rolandnak, a magyar szövetség elnökének az ITTF budapesti közgyűlésén. Lajtai Kristóf, a vb versenyigazgatója elmondta: a vb hátralévő részében is tartani szeretnék ezt a színvonalat. A sportvezető hangsúlyozta: ezt a díjat jelképesen mindenki megkapta, aki részt vett a vb előkészítésében, és most is azért dolgozik, hogy zökkenőmentes legyen lebonyolítás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést.

  • Óriási lépés Tokió felé

    Óriási lépés Tokió felé

    A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102 ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.