EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Belföld

Elvesztette a pert! Márki-Zay hazudott

Mint arról már a Lokál is beszámolt, Jogerősen elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármestert kedden a helyi kórházra tett kijelentései miatt.

A hódmezővásárhelyi polgármesternek most 800 ezer forintot kell fizetnie a kórháznak nyilvános bocsánatkérés mellett.


Kedden véget ért másodfokon az a per, amit a kórház indított Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester ellen jó hírnév megsértése miatt – jelentette ki Kallai Árpád igazgató a bírósági döntés után tartott sajtótájékoztatóján – számolt be a Promenad.hu

A hódmezővásárhelyi intézmény vezetője elmondta, hogy a Szegedi Ítélőtábla megállapította, hogy még egy polgármester sem hazudhat, és nem sértheti meg egy kórház, valamint az ott dolgozó több száz asszisztens, nővér és doktor hírnevét. Kallai Árpád szerint a jövőben sem tűrik el, hogy megsértsék a jó hírnevüket. A bíróság jogerősen kimondta, hogy Márki-Zay Péter nem mondott igazat, amikor a kórházat bírálta, és azt mondta, hogy aki az intézményünkbe bemegy, az az életét kockáztatja – írja a lap.


A kórházigazgató szerint példátlan az, hogy ma Magyarországon egy polgármester igaztalan állítást tesz a saját városában működő kórházra. Ezt Márki-Zay Péter a saját politikai céljaiért tette, nem számolva a következménnyel. Kallai hozzátette: “valamennyi dolgozónk kiállt a kórház mellett, ezért mindenkinek megköszönöm, hogy még ezekben a nehéz időkben is lelkiismeretesen végezte a munkáját”. Várják tehát Márki-Zay Péter bocsánatkérését, és a 800 ezer forintot, amit a betegellátás fejlesztésére fordítanak – közli a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté.

 • Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.