2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Európa jövője és a bevándorlás a legfontosabb kérdés

Magyarországon szombaton elkezdődött az európai parlamenti (EP-) választások kampánya, amiben a legfontosabb kérdés a bevándorlás – jelentette ki Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a választói csoportok az unió megmaradt 27 tagállamában e téma mentén határolják be azt, hogy melyik pártra adják le a szavazatukat.


Az Orbán Viktor által bemutatott 7 pontos program olyan program, amellyel meg lehet állítani Európában az illegális bevándorlást – vélekedett, hozzátéve: a politikai szövetségesek nagy valószínűséggel támogatni fogják ezt a programot, és uniós szinten lehet majd ezt megvitatni. Ha ez az álláspont május 26-án többségbe kerül, akkor végre is lehet hajtani – mondta.

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett

1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!

2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!

3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!

4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!

5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!

6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!

7. Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.