2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Fidesz: Az ápolóhiányt Gyurcsány és a szocialisták okozták

Az egészségügyben ma tapasztalható ápolóhiányt Gyurcsány és a szocialisták okozták. Kormányzásuk alatt mindig csak elvették a pénzt az egészségügytől, több ezer ápolót tettek az utcára, üldöztek el a pályáról és az országból is. Aki maradt, azt megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták, és még egyhavi bért is elvettek tőlük, az egészségügyi szakképzést teljesen leépítették, és nem gondoskodtak az ápolók utánpótlásáról.

A Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket és számos módon segíti az ápolók utánpótlását és megbecsülését. 2016 óta az ápolók bére 65 százalékkal emelkedett és a béremelés a következő években is folytatódik. 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint 2016 előtt. Az ápolónak tanuló diákokat már középiskolai szinten is komoly ösztöndíjakkal segítjük. Országszerte megújulnak és épülnek a nővérszállók, a kórházfejlesztésekkel pedig az ápolók munkakörülményei is javulnak – írja a Fidesz közleményében.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.