EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,03 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Belföld

Folyamatosan erősödik a Fidesz

A május 26-ai EP-választás közeledtével továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz – derült ki több közvélemény-kutató felméréseiből.

A Závecz szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz 53 százalékon áll. A Jobbikot és az MSZP-t 12-12, a DK-t 9, az LMP-t és a Momentumot a szavazók 4-4 százaléka támogatja.


Hasonló eredményt közölt a Medián is, szerintük a „választani tudó biztos szavazók” körében a Fidesz 56 százalékos népszerűségnek örvend. További sorrend: Jobbik és MSZP: 11-11 százalék, DK: 10 százalék, LMP: 6 százalék, Momentum: 3 százalék.

Az Európai Parlament mandátumbecslése szerint a Magyarországnak járó 21 brüsszeli mandátumból 13-at gyűjthet be a Fidesz. A Jobbik és az MSZP-Párbeszéd 3-3, míg a DK és a Momentum 1-1 képviselői helyhez jutna.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté.

 • Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.