EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb IV.kerület

Gőgös Gúnár Gedeon is eljön Újpestre

Egy negyven éve nem játszott darab, a Gőgös Gúnár Gedeon, Zárt függönyök várja a színházrajongókat tavasszal. Első alkalommal rendezik meg a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelynek április 17–19., valamint április 24–26. között az UP Újpesti Rendezvénytér ad otthont.

A tatabányai Jászai Mari Színház és a Veronaki zenekar Gőgös Gúnár Gedeon történeteit varázsolják színpadra, sok énekkel és játékkal (Fotó: pnsz.hu)

Gyakran megesik, hogy színházrajongók vidékről utaznak Budapestre egy-egy előadást megnézni, az viszont már jóval ritkábban fordul elő, hogy a fővárosból utazunk vidékre egy produkció miatt. Pedig vidéken is izgalmas és élményt nyújtó darabokat játszanak, sok jó színésszel. Áprilisban Újpestre érkezik hat vidéki és határon túli színház, hogy bemutatkozzanak a fővárosi közönség előtt.


A helyszín a tágas és kellemes UP Újpesti Rendezvénytér, ahol négy vidéki és két határon túli színház kilenc darabot mutat be a budapesti közönségnek.

A programsorozatot április 17-én este a határon túlról érkező Komáromi Jókai Színház nyitja a Presser Gábor és Sztevanovity Dusán által szerzett A padlás című előadással. Csütörtökön délelőtt a kisebbeket meseszínházra várja a tatabányai Jászai Mari Színház és a Veronaki zenekar, akik Gőgös Gúnár Gedeon történeteit varázsolják színpadra, sok énekkel és játékkal. A darab különlegessége, hogy az 1962-ben kiadott könyv, a Gőgös Gúnár Gedeon írója, Varga Katalin a Veronaki zenekar énekesének, Tarján Veronikának a nagymamája, aki a trióval a kötetben szereplő írásokból dalokat komponált, a népzene, a pop és a blues stílusában.


Ugyanaznap este a Zenthe Ferenc Színház művészei érkeznek Salgótarjánból: Tóth Ede és Örkény István A falu rossza című vígjátékát adják elő Mikó István Jászai Mari-díjas érdemes művész szereplésével.

Két ingyenes interaktív gyermekelőadást is hoz a fesztiválra a Karinthy Színház. Indiai népmese az alapja a Szivárvány című mesejátéknak, amely április 17-én 10 órakor kezdődik. A mesejátékban három tündér kíséri Tündérországba a nagycsoportosokat és a kisiskolásokat. A Zsuzsika hangja című darabban április 19-én 10 órától a Hamupipőkét alakító Zsuzsikának tanítják meg a gyerekek, hogyan történhet meg a csoda.

A veresegyházi Veres 1 Színház Csoportterápia előadásában április 19-én este egy musical-komédia köntösébe bújtatott pszichoanalízisen vehetnek részt a nézők, április 24-én pedig Hirtling István és Pusztaszeri Kornél főszereplésével egy tengerparti üdülőhelyre „érkeznek” a nézők Molnár Ferenc klasszikusában, a Játék a kastélyban című darabban.

Egyetlen este két tánckölteményt is előadnak a Székesfehérvári Balett Színház művészei. Április 25-én A Naplemente és a Zárt függönyök kerül színpadra. A programsorozatot Európa legészakibb magyar teátruma zárja. A kassai Thália Színház művészei Nyilas Misi és társai mindenki által ismert történetét játsszák el. A Légy jó mindhalálig április 26-án este 19 órakor kezdődik az Újpesti Rendezvénytérben.

Kapcsolódó Cikkek