EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Sport

Gumicsizmában állt a dobogó tetejére

Viharos húsvéti hétvégén van túl a rallycross mezőnye. Hazai aszfalton és salakon most csaptak össze először a versenyzők az idei szezonban. A NASCAR-sorozatban is tapasztalatot szerzett Makai György most sem talált legyőzőre.

2019. április 22. Máriapócs, Rabócsring. Hankook Racer Cup rajt. Fotó/ speedlightfoto

A hazai pályán a pilóták kiautózták magukból a maximumot. A máriapócsi pálya teljesen más karakterisztikájú, mint a SlovakiaRing, ahol március 31-én volt a szezonnyitó futam. Ezért most nagyon jól jött a versenyzőknek a gyorsasági szakágban gyűjtött tapasztalat. Korábban a Lokál is írt Makai György NASCAR-os múltjáról, aki a több, mint egy évtizede megszerzett tapasztalatai miatt nem nagyon talál hazai legyőzőre. A Hankook Racer Cup és Rallycross Astra Kupa 2018-as magyar bajnoka igazolta, hogy az évek, meg a rutin sokat számít a versenypályán. Makai, a Team MDR csapat versenyzőjeként a Rabócsiringen is verhetetlennek bizonyult.


2019. április .22. Makai Görgy (876) magabiztosan nyerte a máriapócsi futamot is. Fotó/speedlightfoto

Makai György NASCAR-kalandjairól itt olvashat

Húsvét hétfőn egy előfutamra, az elődöntőkre és a döntőkre került sor. Az előfutamok eredményei alapján a leggyorsabb pilótákból a következőképpen álltak össze az elődöntők: Makai György és Kismarty-Lechner Gábor indulhatott az első kockákból. Mindkét pilóta győzni tudott, így a döntőben ők indulhattak az élről, Boldizs Bence, Somogyi Márkkal a második sorból, míg Kovács Zoltán, Csuti László a harmadik sorból kezdte meg a végső megmérettetést.


2019. április 22. Rabócsring. Versenyzők egymás közt. Középen Kismarty-Lechner Gábor (Zengő Motorsport) Makai György (Team MDR) Fotó/speedlightfoto

A döntő futamra leszakadt az ég, hatalmas zivatar nehezítette a versenyzők dolgát. Az esős rajtot Kismarty-Lechner Gábor és Csuti László kapta el a legjobban, az élről azonban nem mentek el joker körre, míg a mezőny többi tagja ekkor abszolválta ezt a körét. Kismarty magabiztosan autózott az élen egészen az utolsó körig, amikor a Makai, Boldizs páros a joker körön autózó Kismarty elé érkeztek meg, így lett a vezető helyből végül harmadik. Az első hazai verseny győzelmének tehát Makai György örülhetett, Boldizs Bence lett a második, majd Kismarty-Lechner Gábor érkezett be harmadiknak, nyomában Somogyi Márkkal, Csuti Lászlóval és Kovács Zoltánnal.

2019.április 22. Makai György a dobogó tetején gumicsizmában. Fotó/speedlightfoto

Az időjárás nem volt tekintettel a viadalra. Az eredményhirdetésre mindenki bokáig állt a sárban. Makai nem variált, miután kiszállt az autóból gumicsizmát húzott és a díjátadásra is így érkezett, majd vidáman állt fel a dobogó tetejére.

A 2019-es Hankook Racer Cup RX bajnokságot Makai György magabiztosan vezeti, miután a SlovakiaRingen és a RabócsRingen is győzni tudott. Nyomában azonban minimális pontkülönbségekkel Boldizs Bence a második, majd holtversenyben Kismarty-Lechner Gábor és Somogyi Márk állnak a harmadik helyen.

Három hét múlva a KakucsRingen folytatódik a száguldás és a pontvadászat.

Kapcsolódó Cikkek