EUR: 326,45 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Belföld

Gyurcsányék hősként ünneplik Czeglédyt

Nem hagyott fel politikai karrierjével a bűnszervezet létrehozásával és működtetésével vádolt Czeglédy Csaba. A  baloldal ügyvédjét Gyurcsány pártja, a DK felvette a párt EP-listájára.

A Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős – indokolta a Demokratikus Koalíció, hogy miért teszik fel az EP-listájukra a milliárdos adócsalással vádolt ügyvédet. Úgy látszik nincs az a bűntett amit az ellenzék ne bocsátana meg. Meglepődni persze ezen sem kell, hiszen a bukott miniszterelnök Gyurcsány Ferenc még mindig aktív szereplője az ellenzéki politikai életnek.


Mint ismert Czeglédy Csaba ellen februárban emeltek vádat. Az ügyészség szerint Czeglédy, mint a Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és  ügyvezetője 2011-től kezdődően olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vádirat szerint Czeglédy bűnszervezete 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A DK EP-listáját egyébként Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezeti, aki az egyik vezetője a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus cégeknek. Korábban a vállalatcsoporton keresztül adtak Gyurcsányék kölcsönt Czeglédyéknek. A kölcsönök miatt a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indított, a NAV pedig Dobrev Klárát is kihallgatta.


– Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben – mondta korábban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán-Fromager találkozó: a magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat

    Orbán-Fromager találkozó: a magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat

    A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

  • Van lehetőség az adócsökkentésre

    Van lehetőség az adócsökkentésre

    Újabb adócsökkentésre lát lehetőséget az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László a Magyar Nemzet szerdai számában olvasható interjúban arról beszélt: elsősorban a munkára rakódó közterhek lefaragása jöhetne szóba, a lépés ugyanis javítana az ország versenyképességén.