EUR: 331,72 Ft
CHF: 301,54 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Gyurcsányék hősként ünneplik Czeglédyt

Nem hagyott fel politikai karrierjével a bűnszervezet létrehozásával és működtetésével vádolt Czeglédy Csaba. A  baloldal ügyvédjét Gyurcsány pártja, a DK felvette a párt EP-listájára.

A Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős – indokolta a Demokratikus Koalíció, hogy miért teszik fel az EP-listájukra a milliárdos adócsalással vádolt ügyvédet. Úgy látszik nincs az a bűntett amit az ellenzék ne bocsátana meg. Meglepődni persze ezen sem kell, hiszen a bukott miniszterelnök Gyurcsány Ferenc még mindig aktív szereplője az ellenzéki politikai életnek.


Mint ismert Czeglédy Csaba ellen februárban emeltek vádat. Az ügyészség szerint Czeglédy, mint a Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és  ügyvezetője 2011-től kezdődően olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vádirat szerint Czeglédy bűnszervezete 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A DK EP-listáját egyébként Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezeti, aki az egyik vezetője a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus cégeknek. Korábban a vállalatcsoporton keresztül adtak Gyurcsányék kölcsönt Czeglédyéknek. A kölcsönök miatt a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indított, a NAV pedig Dobrev Klárát is kihallgatta.


– Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben – mondta korábban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kormánypárti sikerek Budapesten

  Kormánypárti sikerek Budapesten

  A nyolcadik önkormányzati választáson a 23 fővárosi kerület közül tizennégyben ellenzéki, hétben kormánypárti  kettőben pedig a kormánypártok által támogatott független polgármesterjelölt nyert.

 • Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  A külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert.

 • Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a Záhonyból Ceglédre tartó vonat Nyírbogdánynál, emiatt 10-15 perccel nőhet a menetidő Nyíregyháza és Záhony között – írta a Mávinform hétfő kora este a honlapján.