2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Gyurcsányt szidják az MSZP-sek

Durván szidalmazza az MSZP vezetősége Gyurcsány Ferencet és a DK-t – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott hangfelvételből. Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke szerint Gyurcsány az MSZP-t akarja legyőzni, Ujhelyi István pedig úgy véli, a DK ellopja az MSZP ötleteit.

– Kedves barátaim, kedves elvtársak! – így köszöntik egymást és mintegy 200 aktivistájukat az MSZP vezetői, derül ki a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételből. A közel négyórás anyag március 29-én készült a párt Általános Vállalkozási Főiskolán tartott zárt megbeszélésén, ahol a szocialista pártvezetők a megjelent aktivisták előtt vázolták a jelenleg követendő stratégiát.


Gyurcsány pártjával, a DK-val kapcsolatban Tóth Bertalan úgy fogalmazott: „Személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam.” Az MSZP elnöke szerint Gyurcsány az MSZP-t akarja legyőzni.

– Egész egyszerűen nem tud letenni arról, hogy minket akarjon legyőzni, több mandátumot szerezni, nagyobb arányú támogatást – mondta. Hozzátette, hogy ahol a tavalyi választáson a DK indított jelöltet, ott a jobbikos jobban szerepelt, mert a baloldali szavazók inkább Vonáékra szavaztak, semmint hogy Gyurcsányékat támogassák.


A Magyar Nemzet kiemeli, hogy a felvételből kiderül: a balliberális ellenzéki oldalon hiába hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában öldöklő küzdelem zajlik a felek között az elsőségért.

A rendezvényen jelen volt a párt másik arca, a Szeviép-ügyben érintett Ujhelyi István EP-képviselő, aki szerint a DK folyamatosan ellopja az MSZP ötleteit.

– Nem tudom, láttátok-e, bármit csinálunk, másnap a Demokratikus Koalíció követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt – fogalmazott Ujhelyi.

Az ellenzéki oldalon a belső viszály nem új keletű dolog. Legutóbb Budapesten a két ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd, DK) és Puzsér Róbert (LMP, Jobbik) veszett össze.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek