2019. december 08., vasárnap
Mária

Extra

Hallásproblémával küzd a VOLT fellépője, Will. I. Am

Mint arról már korábban is hallani lehetett, a Balck Eyed Peas frontembere, Will. I. Am súlyos hallásproblémákkal küzd, ami az évek múlásával egyre inkább megnehezíti a munkáját. A zenész ennek ellenére mindent belead, a hírek szerint fergeteges show-val érkezik majd a VOLT fesztiválra.

A Black Eyed Peas alapítótagja, Will.I.Am a Sunday Times Magazine-nek adott interjújában osztotta meg az olvasókkal, mennyire elszomorítja, hogy tartós fülzúgás (tinnitus) nehezíti meg az életét. A diagnózis szerint a végén nagy valószínűséggel teljesen el fogja veszíteni a hallását.


„Most 42 éves vagyok. Amikor elmentem az orvoshoz egy hallástesztre, azt mondta, hogy a fülem olyan állapotban van, mint egy nálam jóval idősebb emberé. Korábban már 2007-ben és 2013-ban is megcsinálták a teszteket, és azóta jelentősen romlott a hallásom”– mondta a zenész, aki arról is mesélt, hogy gyerekkorában figyelemzavarral is diagnosztizálták az orvosok, de a szülei úgy döntöttek, hogy nem vágnak bele a gyógyszeres kezelésbe, amely az állapota mellékhatásain segített volna. Minderről maga Will. I. Am is csak nemrég szerzett tudomást, aki egyébként manapság is érzi a figyelemzavara hatásait a mindennapi életében. „ Még mindig ku**ára pörgök, és eközben körülöttem mindenki más csigalassú” –viccelődött a zenész, akinek zenekara az elmúlt időszakban fokozatosan eltávolodott a popba hajló, listákat megcélzó irányvonaltól és visszatért hip-hop gyökereihez, ahol nemes egyszerűséggel a már jól ismert hangmintákat megcsavarták meg. A kritikusok szerint ez az ötlet nem volt túl eredeti, mindezt azonban ellensúlyozza Will. I. Am produceri zsenialitása, aki rendre a csúcsra juttatja a zenekart.

(Fotó: Facebook)

Nagy örömünkre a Black Eyed Peas Magyarországra is ellátogat, a banda ugyanis a Telekom VOLT fesztivált választotta az európai turné egyik kiemelt állomásaként. A mainstream hip-hop talán legmeghatározóbb legendája nemcsak új albumát, hanem a legnagyobb slágereit is magával hozza.


A soproni fesztivál június 26-tól négy napon át várja a vendégeket, akiknek bizonyára feledhetetlen zenei élményben lesz részük. A VOLT nyitónapja egy igazi rockfesztivállá alakult, hiszen a már korábban bejelentett Slipknot elé igazolt a Cypress Hill, a Papa Roach és az Amaranthe, így a Tankcsapda a tervezettől eltérően egy nappal később, Slash előtt mutatja be 30 éves, jubileumi showját. Szintén csütörtökön, újdonságként lép színpadra a hard rock, funk, rap és thrash jellegzetességeit elegyítő Ugly Kid Joe.

De minden bizonnyal teltház várja majd Sopronban az elektro pop egyik legfontosabb és legaktuálisabb európai művelőjét, Jan Blomqvistot, aki teljes zenekarával érkezik a VOLTra. Az elektronikus zenei felhozatalt erősíti még Lost Frequencies és Martin Solveig is. A sok-sok születésnap és jubileum között – sokak örömére – az osztrák Kruder & Dorfmeister páros ugyancsak itt ünnepel, de fellép még a Kollektiv Turmstrasse duó is.

Fotó: Csudai Sándor

Emellett 20. születésnapját ünnepli a drum and bass specialistáit tömörítő Bladerunnaz csapata, akik a kezdetek óta fontos szereplői a VOLT programjának. Az ünnepi eseményre DJ Friction és a The Prototypes érkezik Sopronba, miközben ugyanezen a napon a Next Level est keretében Habstrakt lép színpadra. Végül, de nem utolsó sorban visszatér a VOLT-ra a hazai közönség két nagy kedvence, a Nouvelle Vague és a !DelaDap is. Nem érdemes tehát lemaradni!

Kapcsolódó cikkek:
Programok minden mennyiségben!
Színházzal, slammel, inspiráló beszélgetésekkel erősít a Telekom VOLT

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.